Quasars Ensemble: Muzički Biennale Zagreb

Quasars Ensemble: Muzički Biennale Zagreb

: Streda, 21.4. o 20:00, Veľké koncertné štúdio RTVS, Mýtna 1, Bratislava, SR

"Quasars Ensemble – rezidenčný súbor medzinárodného festivalu Muzički Biennale Zagreb"
M. Tarbuk, M. Markuš, C. Bauckholt, I. Buffa, J. Kmiťová

Koncert bol vysielaný 21. 4. 2021 o 20.00 na webovej stránke Rádia Devín (devin.rtvs.sk) a Youtube kanáli festivalu Muzički Biennale Zagreb.


Po prvýkrát jeden z najstarších festivalov súčasnej hudby na svete po 60 rokoch svojej existencie rozšíri svoje podujatia aj o územie Slovenska. Quasars Ensemble v pozícii "ensemble in residence" v rámci festivalu Muzički Biennale Zagreb v Bratislave predstaví aktuálnu slovenskú a zahraničnú tvorbu vrátane dvoch svetových premiér skladieb "Fresco" slovenského skladateľa Ivana Buffu a „Traumtagebuch" chorvátskeho skladateľa Marka Markuša. Koncert doplnia diela Jany Kmiťovej (SK), Caroly Bauckholt (DE) a Mladena Tarbuka (HR). Sprievodným podujatím budú dvojdňové „reading sessions" poskytujúce praktický coaching mladým skladateľom aj zo Slovenska (Matej Sloboda, Mário Polónyi), ktorí budú následne môcť absolvovať individuálne konzultácie s uznávanými skladateľskými autoritami (A. Schubert, C. Bauckholt, M. Matalon, R. Cendo).

Program:

Mladen Tarbuk - Quatre épigrammes de temps
Marko Markuš - Traumtagebuch (svetová premiéra)
Carola Bauckholt - Treibstoff
Ivan Buffa - Fresco (svetová premiéra)
Jana Kmiťová - Kamea

Účinkujúci:
Quasars Ensemble
Ivan Buffa,
dirigent

* Napísanie diela podporil z verejných zdrojov formou štipendia Fond na podporu umenia.

Koncert z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. S finančnou podporou Bratislavského samosprávneho kraja a Nadácie mesta Bratislavy.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame