Svetový deň rozhlasu – World Radio Day 2024 v Rádiu Devín

Svetový deň rozhlasu – World Radio Day 2024 v Rádiu Devín

V ére, ktorá sa vyznačuje závratnou rýchlosťou technologických inovácií a rovnako rýchlym zastaraním jednej novej platformy za druhou, začína rozhlas svoje druhé storočie služby ako jedna z najspoľahlivejších a najpoužívanejších foriem médií na svete.

13. február, vyhlásený v roku 2011 členskými štátmi UNESCO a prijatý Valným zhromaždením OSN v roku 2012 ako Medzinárodný deň OSN, sa stal Svetovým dňom rozhlasu. Rozhlas ako technológia, komunikačný prostriedok a systém programovania zvukových prvkov má korene už do 19. storočí. Takže môžeme s istotou hovoriť, že toto médium má už dávno za sebou svoje druhé storočie existencie a svoju nezmazateľnú stopu a vplyv mal a má na spravodajstvo, drámu, hudbu, šport...

Tohtoročná téma – Rozhlas: storočie informovania, zábavy a vzdelávania

Špeciálny program venovaný 13. februáru - Svetovému dňu rozhlasu:

10:00 Ars musica
World Radio Day 2024 - známy a neznámy Zoltán Hrabussay ako postava histórie rozhlasového vysielania a osobnosť odkrývajúca hudobnú históriu Bratislavy. - na vypočutie

14:00 Ladenie

O aktuálnom stave a vízii vysielania Slovenského rozhlasu naživo porozprával riaditeľ Sekcie programových služieb SRo Ľuboš Černák. Rozhovor na vypočutie:

L 13.2.24 - Luboš Černák - Svetový deň rozhlasu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


19:00 Na tému hudba - na vypočutie
Rozhlasové vysielanie na Slovensku má takmer storočnú históriu. Od počiatku nás rádio sprevádzalo cestičkami každodenného života, aj naprieč brázdami veľkých spoločenských prevratov. Aký bol rozhlas kedysi, ako sa zmenil a aká je jeho perspektíva na dynamickej mediálnej scéne 21. storočia?

Pozvánku do diskusie pri príležitosti Svetového dňa rozhlasu prijali hudobná redaktorka Melánia Puškášová, spoluzakladateľ Rádiožurnálu Dalibor Klíma a intendantka Rádia Devín Zuzana Belková. Počúvajte špeciálne vydanie relácie Na tému hudba s Natáliou Dadíkovou, 13. februára o 19:00 v Rádiu Devín.

Foto/zdroj: /www.unesco.org

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame