Rádio Devín: V dotyku s kultúrou na MFF Cinematik 2023

Rádio Devín: V dotyku s kultúrou na MFF Cinematik 2023

Jednou z posledných zastávok v rámci projektu Rádia Devín: V dotyku s kultúrou v aktuálnej sezóne bol 18. ročník Medzinárodného filmového festivalu Cinematik Piešťany. Priamo z centra diania sme vám vo štvrtok 14. septembra v Rádiu Devín prinesli priame prenosy venované, ako inak, kvalitným filmom, festivalu a filmovému umeniu.

Festivalové Ladenie
Špeciálne vydanie dennej relácie Rádia Devín naživo spred Domu umenia v Piešťanoch. Moderátor Tomáš Bartoněk privítal vo festivalovom štúdiu Petra Konečného a ďalších kurátorov festivalu - umeleckého riaditeľa Vladimíra Štrica či kurátorov novej sekcie dokumentárnych filmov DokMa, Mateja Sotníka a Adama Straku, s ktorými nazreli do histórie i súčasnosti Cinematiku:

L 14.9.23 - Ladenie na MFF Cinematik - RD V dotyku s kultúrou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na tému: Film ako pamäť
Diskusia s filmovými profesionálmi a odborníkmi z rôznych oblastí o filme ako materiáli pri skúmaní dejín, filme ako archíve a filme ako pamäti. Diskutujú režiséri Ivan Ostrochovský, Pavol Pekarčík, Martin Palúch, Marián Brázda a Jonáš Karásek, moderuje Mariana Jaremková:

RD V dotyku s kultúrou na Cinematiku - diskusia Film ako pamäť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame