Na tému špeciál: Peter Lipa 80

Na tému špeciál: Peter Lipa 80

Premiéru vysielame v stredu 7. júna o 19:00 v RD.

Najnovšie vydanie relácie Na tému bude mať mimoriadne jedného hosťa: v štúdiu privítame jubilanta Petra Lipu. Hudobníka, speváka i dlhoročného dramaturga Bratislavských Jazzových dní a samozrejme nášho kolegu – redaktora vyspovedá Nikolaj Nikitin.

Peter Lipa patrí medzi nestorov slovenskej hudobnej scény v žánroch blues, jazz s presahom do populárnej hudby. Obľúbený umelec koncertoval po celom svete a spolupracoval vždy so špičkou domácej i svetovej scény. Má za sebou spoluprácu a vydanie desiatok albumov. Tento rok pre svojich fanúšikov pripravil dva: Nola, ktorý nahrával v kolíske jazzu v New Orleanse, a Mojich osemdesiat. Názov symbolizuje jeho tohtoročné životné jubileum a zároveň unikátnu zostavu 80 piesní rozložených na 4 CD. Album nadväzuje na obdobný titul Milana Lasicu, ktorý bol najvýznamnejším Lipovým textárskym spolupracovníkom.

V našom štúdiu porozpráva o hudbe, umení a živote, a samozrejme bude znieť hudba oslávenca aj skladby, ktoré má rád. Vypočujte si Na tému s Petrom Lipom v stredu 7. júna od 19:00 v RD.

Foto/ zdroj: Peter Lipa, archívna snímka. Foto: Picasa

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame