Rádio Devín: V dotyku s kultúrou

Rádio Devín: V dotyku s kultúrou

V Rádiu Devín pripravujeme jedinečnú sériu podujatí s názvom V dotyku s kultúrou, s ktorou nasledujúce mesiace navštívime obľúbené letné festivaly a prehliadky umenia, aby sme našim poslucháčom sprostredkovali živú atmosféru a priniesli unikátny zážitok z rôznorodej kultúrnej scény. Zažite spolu s nami neopakovateľné momenty priamo z centra diana hlavných kultúrnych udalostí sezóny, ako sú Pohoda, Artrooms Moravany, Dotyky a spojenia a mnoho ďalších, pričom nazrieme aj do ich zákulisia.

Stretnutia s uznávanými umelcami a odborníkmi z oblasti umenia, prezentácie súčasného vizuálneho umenia, to najlepšie z divadelného a filmového diania, diskusie, autorské čítania, koncerty, site specific, živé vysielanie z festivalov aj rozhlasová hra tak, ako ste ju doteraz nemali možnosť zažiť. Pridajte sa k nám na tomto jedinečnom dobrodružstve V dotyku s kultúrou a nechajte sa zaplaviť vlnou inšpirácie a zážitkov!

Najbližšie sa vidíme 3. júna v Novej Cvernovke s projektom Fúzia múz na Bratislavskom knižnom festivale BRaK. Texty Vlada Jančeka číta Peter Kadlečík, na trúbke hrá Robo Kolář, na saxofóne Alexander Platzner. - Viac info

V sobotu 17. júna v Moravanoch nad Váhom diskutujeme s Omarom Mirzom na prehliadke súčasného vizuálneho umenia Artrooms Moravany na tému (ne)umeleckých presah fenoménu „AKO V SNE“. - Viac info

V piatok 23. júna otvárame Medzinárodný festival poézie Feliber poetry 2023 v Schaubmarovom mlyne v Pezinku s Michalom Habajom, Petrom Borkovcom, Michalom Tallom a Vladimírom Mertom.

Už o deň neskôr - v sobotu 24. júna záverečnou diskusiou uzatvárame 18. ročník divadelného festivalu Dotyky a spojenia v Martine.

3. júla môžete spolu s nami otvárať v Slovenskej národnej galérii Mesiac autorského čítania za účasti nórskych a českých autorov a autoriek.

4. júla uvažujeme o zmysle média, umenia a seba samého v rozhlasovej hre Andreja Kalinku SACRUM na festivale Into to the Miracles medzi Baďanom a Bátovcami.

7. júla sa po rokoch vraciame na Pohodu s Literárnym cirkusom K. K. Bagalu.

V nasledujúcich mesiacoch nás čakajú aj Letná univerzita Eleuzína v Banskej Štiavnici, Cinematik v Piešťanoch či Divadelná Nitra. Ďalšie informácie vám prinesieme už čoskoro.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame