Rádio Devín oslavuje aj na Cinematiku!

Rádio Devín oslavuje aj na Cinematiku!
Medzinárodný filmový festival Cinematik Piešťany otvára už svoj 17. ročník a počas 6 dní prinesie toto najväčšie filmové podujatie roku 2022 na Slovensku približne stovku kvalitných filmov, mnohé v slovenských, ba aj svetových premiérach.

Okrem projekcií čakajú na návštevníkov stretnutia s filmármi a filmovými delegáciami, koncerty, masterclassy, filmové kvízy či diskusie. Rádio Devín je tento rok špeciálnym programovým partnerom festivalu a v rámci osláv svojich 50. narodenín ponúkne návštevníkom festivalu aj špeciálny bod programu – naživo vysielanú diskusiu so slovenskými dokumentaristami, ktorá sa uskutoční v sobotu, 17. septembra o 13:00 priamo v srdci festivalu, vo festivalovom stane.

Prostredníctvom nášho spravodajcu, Tomáša Bartoňka, vám od 13. do 18. septembra budeme prinášať pravidelný informačný servis z diania na festivale – živé vstupy, filmové tipy i rozhovory s prítomnými filmármi. Nebudú chýbať ani recenzie najzaujímavejších filmov.

Minulý týždeň sme vám vo vysielaní predstavili jednotlivé programové sekcie i najočakávanejšie filmy. Pozoruhodné filmy a programové sekcie predstavil v našom štúdiu Peter Konečný z organizačného tímu festivalu. Zhováral sa s ním moderátor Tomáš Bartoněk:

L 30.8.22 - Peter Konečný predstavuje MFF Cinematik 2022 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Otvárací film Cinematiku príde do Piešťan rovno z benátskeho festivalu. Vypočujte si viac:

Cinematik - Otvárací film Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Sekcia Other Spaces bude prezentovať filmy v industriálnych a exteriérových priestoroch a obľúbená nočná sekcia Za hranicou kultu je tento rok fokusovaná na tému rodiny:

Cinematik - Sekcie Other Spaces a Za hranicou kultu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Festival udelí cenu Rešpekt francúzskej filmárke Lucile Hadžihalilović a ponúkne retrospektívu jej filmov:

Cinematik - Cena Rešpekt Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hlavná súťažná sekcia Meeting Point Europe prináša výber pozoruhodných filmov ostatného roka hodnotených panelom európskych filmových kritikov:

Tipy Petra Konečného z hlavnej súťažnej sekcie MFF Cinematik 2022 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zameriame sa aj na súťažnú sekciu slovenských dokumentárnych filmov Cinematik.doc a pozoruhodnú nesúťažnú sekciu Zjazvené krajiny:

Cinematik - sekcie Cinematik.doc a Zjazvené krajiny Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Programová sekcia Cesty slávy prinesie výber filmov, ktoré už zaznamenali úspech i ocenenia na významných medzinárodných festivaloch:

Cinematik 2022 - Sekcia Cesty slávy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ďalej vám predstavíme aj programovú sekciu Vladimíra Štrica s názvom Výber umeleckého riaditeľa a nahliadneme aj do sprievodného programu, v ktorom nebude chýbať ani živé vysielanie Rádia Devín priamo z dejiska pred Domom umenia v Piešťanoch:

Cinematik 2022 - Výber umeleckého riaditeľa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Medzi stovkou titulov, ktoré festival Cinematik tento rok uvedie, sú aj dve mimoriadne očakávané premiéry slovenských filmov - Piargy a Svetlonoc:

Cinematik 2022 - Piargy a Svetlonoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Producent Maroš Hečko hovoril v našom vysielaní o filme režisérky Beaty Parkanovej Slovo, ktorý bude mať svoju slovenskú premiéru rovnako na piešťanskom Cinematiku:

Rozhovor - Maroš Hečko o filme Slovo Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


17. ročník MFF Cinematik Piešťany sledujeme aj priamo z miesta diania, odkiaľ sa poslucháčom bude pravidelne ozvývať náš moderátor Tomáš Bartoněk.


Foto/Zdroj: cinematik.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame