Vyhlásenie výsledkov 26. ročníka súťaže Poviedka

V Rádiu Devín vyhlásili mená ocenených autorov a autoriek literárnej súťaže Poviedka 2022. Moderátorka Zuzana Golianová v štúdiu privítala spisovateľky a porotkyne 26. ročníka súťaže - Ivanu Gibovú (predsedníčku), Uršulu Kovalyk, Janu Turzákovú a Nicol Hochholczerovú, vyhlasovateľa súťaže Kolomana Kertésza Bagalu a ukážky z ocenených prác čítali Lucia Hurajová a Juraj Jorge Hrčka. Vypočujte si celý záznam s komentármi k jednotlivým oceneným textom:

L 26.8.22 - Vyhlásenie Poviedky 2022 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

*Upozornenie: zvukový záznam obsahuje vulgarizmy, nie je vhodný pre deti a mladistvých.

Hlavnú cenu získal Kristián Lazarčík s textom Self-help a porota udelila aj deväť prémií, medzi nimi 5 mužských autorov, 5 ženských autoriek tiež 5 úplne nových mien.

Prémie:
Marek Grajciar: Prasa nad priepasťou
Zuzana Vasičáková Očenášová: Ili Cezar, ili ništa
Peter Hoferica: Úzkosť lesnej zveri
Kristína Lenárt: Stratigrafia jednorožca
Pavol Kuspan: R611
Pavol Weiss: Celý život
Terézia Fabianová: Nedeľný obed
Mária Figurová: Rok života vločky
Dorota Hinštová: Otec z mäsa a rodina z kostí

Ocenenia udelila porota, ktorú tvorili finalistky z predchádzajúcich ročníkov, dnes autorky úspešných kníh: Ivana Gibová (predsedníčka), Uršuľa Kovalyk, Jana Micenková, Nicol Hochholczerová, Jana Turzáková a Zuska Kepplová. Zborník ocenených textov Poviedka 2022 vyjde 26.10. ako príloha Denníka SME.

1P.jpg
P5.jpg