Rádio Devín sa pripojilo k výzve „John Lennon’s Give Peace a Chance“

Rádio Devín sa pripojilo k výzve „John Lennon’s Give Peace a Chance“
V piatok 4. marca 2022 o 8.45 sa približne 150 verejných rozhlasových staníc po celej Európe – vrátane Ukrajinského rozhlasu – stretlo v simultánnom vysielaní silnej piesne Johna Lennona o jednote, nádeji a mieri s názvom „Give Peace a Chance". Rádio Devín sa pripojilo k výzve „John Lennon’s Give Peace a Chance“ v relácii Ranné ladenie. Výzva vznikla na základe iniciatívy člena Európskej vysielacej únie EBU - stanice RBB RadioEins a má byť demonštráciou toho, ako môže sila rádia zosilniť rastúcu podporu mieru a vytvoriť jednotné hnutie na celom kontinente.

Jurij Tabachenko, výkonný producent kanála One v UA: Ukrainian Radio, v mene Ukrajinského rozhlasu povedal: „Ukrajinský rozhlas ďakuje svojim kolegom z Európskej vysielacej únie za ich podporu. Je mimoriadne dôležité, že dnes je Európa zjednotená okolo Ukrajiny."

Noel Curran, generálny riaditeľ EBU, povedal: „Vieme, že počas svojej storočnej histórie sa verejnosť v čase vojny obracala na verejnoprávne médiá kvôli informáciám a zjednocovaní Toto silné volanie po mieri prostredníctvom ikonickej piesne bude rezonovať u miliónov poslucháčov. To je to, čo robíme. Som hrdý na to, že patrím do komunity, ktorá, keď je svet rozbitý, dokáže vytvoriť momenty, ktoré spoja ľudí."

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame