Festivalový denník: 16. Cinematik ...a debata sa môže začať

Festivalový denník: 16. Cinematik ...a debata sa môže začať

Prinášame aktuálne informácie z filmového festivalu v Piešťanoch - denne v popoludňajšom Ladení o 14:08 v Rádiu DEVÍN.

16. ročník obľúbeného festivalu CINEMATIK s podtitulom "...a debata sa môže začať" sa uskutoční od 14. - 19. septembra 2021 v Piešťanoch. Festival ponúkne opäť množstvo filmov obsahovo zameraných na aktuálne, pútavé a taktiež nesmierne dôležité témy, ktoré si zaslúžia, aby sa o nich hovorilo viac.

Aj preto vám náš redaktor Tomáš Bartoněk bude denne vo vysielaní prinášať Festivalový denník, v ktorom si vypočujete aktuálne informácie, festivalové tipy, rozhovory s tvorcami, ako aj odporúčania umeleckého riaditeľa festivalu Vladimíra Štrica a jedného z kurátorov, Petra Konečného, ktorí boli Hostia naladení na Devín (31. 8. 2021). V rozhovore s Tomášom Bartoňkom predstavili blížiaci sa festival Cinematik:

L 31. 8. 2021-Cinematik 2021 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Vo Filmovom týždenníku si vypočujete filmové tipy na každý zo šiestich dní festivalu:

Filmový zápisník-13. 9. 2021 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


FESTIVALOVÝ DENNÍK


Otváracím filmom festivalu bola Cenzorka, za ktorú získali Peter Kerekes a Ivan Ostrochovský ocenenie za najlepší scenár v rámci sekcie Orizzonti na MFF v Benátkach. Cinematik uviedol tento film v slovenskej predpremiére. Aj o tom bola reč v prvej časti Festivalového denníka:

Cinematik dennik 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

20210915_193611.jpg

V druhej časti budete počuť rozhovor s režisérom Petrom Bebjakom, ktorý na festival prišiel uviesť svoj nový celovečerný film Správa. Reč bude aj o prehliadke Domu umenia a samozrejme nebudú chýbať ani festivalové tipy na najbližšie dni.

Ciinematik dennik 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

CN.jpg


V tretej časti si vypočujete maďarskú režisérku Ildikó Enyedi, autorku známej snímky O tele a duši, ktorá prišla na festival uviesť svoj najnovší film Ľúbil som svoju ženu, v hlavnej úlohe s Léou Seydoux. Krátko zreflektujeme aj kontroverzný film Každá minúta života a pridáme pár festivalových tipov na piatok a víkend.

Festivalovy dennik 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

20210916_204828.jpg
Foto/ Zdroj: FB Cinematik / RTVS

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame