Kultúra cez hranice: Francúzsky inštitút na Slovensku

Kultúra cez hranice: Francúzsky inštitút na Slovensku

V novej pravidelnej rubrike Rádia DEVÍN sa telefonicky spájame so zástupcami zahraničných inštitúcií na Slovensku, aby sme sa dozvedeli, čo pripravujú a čo zaujímavé z umenia a kultúry zachytili v krajine, ktorú u nás zastupujú.

5. júna do Francúzskeho inštitútu na Slovensku Daniele Zelenákovej telefonovala moderátorka Mariana Jaremková. Rozprávali sa o otvorenej Mediatéke, galérii a jej aktuálnej výstave Šmolkovia, o podujatí O knihách pri káve, o online kvízoch a súťažiach, o platforme Culturethèque, o zápisoch na júnové a júlové online kurzy, či o letných projektoch nielen o francúzskom jazyku, o novej rubrike Portréty na webe Francúzskeho inštitútu či o online tipoch kultúrnych inštitúcií vo Francúzsku:

5. 6. 2020-Francúzsky inštitút na Slovensku 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


15. júna do Francúzskeho inštitútu na Slovensku Daniele Zelenákovej telefonovala moderátorka Andrea Makýšová-Volárová. Rozprávali sa o spustení projektu IF Cinéma pre vás aj o o národnom finále speváckej súťaže Spievam po francúzsky, ktoré bude v online priestore.

15. 6. 2020-Francúzsky inštitút na Slovensku 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


23. júna do Francúzskeho inštitútu na Slovensku Daniele Zelenákovej telefonovala moderátorka Andrea Makýšová Volárová. Rozprávali sa o finále súťaže Spievam po francúzsky, o medzinárodnom festivale animovaného filmu v Annecy, o novom francúzskom filme Raoul Taburin a o novej fotografickej výstave v galérii Francúzskeho inštitútu s fotkami pretekov Tour de France.

23. 6. 2020-Francúzsky inštitút Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


1. júla do Francúzskeho inštitútu na Slovensku Daniele Zelenákovej telefonovala moderátorka Zuzana Golianová. Rozprávali sa o aktuálnej fotografickej výstave cyklistiky na Sedlárskej ulici v Bratislave, o novej výstave v parížškom Grand Palais, ktorú otvárajú práve dnes. Spomenuli aj aktuálne filmové tipy letného kina či podujatia v ich Mediathéque:

1. 7. 2020-Francúzsky inštitút v Bratislave 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


9. júla do Francúzskeho inštitútu na Slovensku Daniele Zelenákovej telefonovala moderátorka Hana Rodová. Rozprávali sa o ich letnom filmovom klube, o online podobe legendárneho divadelného Avignonského festivalu, o letných balíčkoch prekvapení, ktoré si pre svojich návštevníkov pripravil Francúzsky inštitút, o tom ako sa bude oslavovať 14. júl,

9. 7. 2020-Francúzsky inštitút v Bratislave 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Najbližšie do Francúzskeho inštitútu na Slovensku zatelefonujeme naživo v rámci relácie Ladenie v piatok 17. júla 2020.

(pre zobrazenie novopridaných zvukových záznamov článok znovunačítajte min. dvakrát)

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame