Kultúra cez hranice: Goethe inštitút Bratislava

Kultúra cez hranice: Goethe inštitút Bratislava

V novej pravidelnej rubrike Rádia DEVÍN sa telefonicky spájame so zástupcami zahraničných inštitúcií na Slovensku, aby sme sa dozvedeli, čo pripravujú a čo zaujímavé z umenia a kultúry zachytili v krajine, ktorú u nás zastupujú.

4. júna do Goetheho inštitútu v Bratislave Linde Fintorovej telefonoval Martin Uram. Rozprávali sa o aktuálnej situácii v išntitúte, o sérii textov Svet po, o tipoch na sledovanie nemeckých filmov cez ich projekt Goethe uvádza, o prvom plánovanom podujatí v knižnici po troch mesiacoch koronakrízy, o platforme Kulturame či o online kalendári podujatí ako aj o aktuálnych situáciách v nemecky hovoriacich krajinách:

4. 6. 2020-Goetheho inštitút Bratislava 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


12. júna do Goetheho inštitútu v Bratislave Linde Fintorovej telefonovala Zuzana Golianová. Rozprávali sa o online prednáške o umelej inteligencii, o ich digitálnej online knižnici, o prvom verejnom podujatí po korone, ktorým bude premietanie filmu Mladý Karol Marx a o diskusii po ňom, spomenuli aj tipy na podujatia v nemecky hovoriacich krajinách a rozprávali sa aj o práve prebiehajúcom Impulsfestivale:

12. 6. 2020-Goetheho inštitút v Bratislave 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


22. júna do Goetheho inštitútu v Bratislave Linde Fintorovej telefonoval Tomáš Bartoněk. Rozprávali sa o novovytvorenej slovenskej edícii online magazínu JÁDU, o dvoch aktuálnych podujatiach v nemecky hovoriacich krajinách dostupných v online priestore, ktoré potešia najmä fanúšikov literatúry a opery, ale aj o blížiacich sa júlových podujatiach, ktoré sa po koronakríze uskutočnia v priestoroch Goetheho inštitútu už naživo za prítomnosti divákov:

22. 6. 2020-Goetheho inštitút v Bratislave 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


30. júna do Goetheho inštitútu v Bratislave Linde Fintorovej telefonovala Mariana Jaremková. Rozprávali sa o ich troch aktuálnych projektoch:

30. 6. 2020-Goetheho inštitút v Bratislave 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


8. júla do Goetheho inštitútu v Bratislave Linde Fintorovej telefonovala Andrea Makýšová Volárová. Rozprávali sa o aktivitách inštitútu v lete, o dvoch podujatí v júli, o dnešnom podujatí Hesseho na terase, o ich výnimočnej knižnice vecí, o aktivitách nemecnej menšiny žijúcich na Slovensku a ich podcaste a o programe dnešnej online prednášky zo série couch lessons pre tých, ktorých zaujíma umelá inteligencia:

8. 7. 2020-Goetheho inštitút v Bratislave 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


16. júla do Goetheho inštitútu v Bratislave Linde Fintorovej telefonoval Martin Uram. Rozprávali sa o podujatiach na najbližšie dva týždne, spomenuli výstavu Rasová diagnóza: Cigán v Seredi či výstavu Na hrane, hovorili o Ozvenách Ji.hlavy, o masterclasse Liny Zacher s názvom Ako naučiť 10 väzňov nakrúcať film a o nemeckej účasti na Artrooms Moravany:

16. 7. 2020-Goetheho inštitút v Bratislave 6 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Najbližšie sa s rubrikou Kultúra cez hranice stretneme v septembri 2020.

(pre zobrazenie novopridaných zvukových záznamov článok znovunačítajte min. dvakrát)

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame