Kultúra cez hranice: České centrum v Bratislave

Kultúra cez hranice: České centrum v Bratislave

V novej pravidelnej rubrike Rádia DEVÍN sa telefonicky spájame so zástupcami zahraničných inštitúcií na Slovensku, aby sme sa dozvedeli, čo pripravujú a čo zaujímavé z umenia a kultúry zachytili v krajine, ktorú u nás zastupujú.

1. júna do Českého centra v Bratislave Petre Darovcovej telefonovala Mariana Jaremková. Rozprávali sa o výstave Města bez nas, o výstave sestrých Dostalkových v Žiline, o Druhom živote Vendulky V. v knižnici Piešťanoch i o záverečnom koncerte festivalu Pražské jaro:

1. 6. 2020-České centrum v Bratislave 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


9. júna do Českého centra v Bratislave Petre Darovcovej telefonovala Andrea Makýšová Volárová. Rozprávali sa o nedávnej Noci literatúry a súťaži, ktorá ešte stále prebieha, ale pomaly končí, o najkrajších českých knihách roku, o českých hrdinkách, Dymovej hore i o zaujímavej prednáške v češtine:

9. 6. 2020-České centrum v Bratislave 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


17. júna do Českého centra v Bratislave Petre Darovcovej telefonoval Tomáš Bartoněk. Rozprávali sa o prehliadke Winternitzovej vily, o projekte Dafilms, o iniciatíve Letné kino -Trabantem a o novinkách kultúrneho online sprievodcu České stopy.

17. 6. 2020-České centrum v Bratislave 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25. júna do Českého centra v Bratislave Petre Darovcovej telefonovala Ivana Jáchymová. Rozprávali sa o podujatí Noc literatúry v Budapešti, o online festivale zameranom na techniku stop motion, o Havlovej lavičke a o koncertoch pod lampou - Eva Turnova a Dan Barta.

25. 6. 2020-České centrum Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


3. júla do Českého centra v Bratislave Petre Darovcovej telefonovala Mariana Jaremková. Rozprávali sa o výstave Cesta kolem mého pokoje, o Ozvenáh Jihlavy v Bratislave, o Ventolinovi na Pohode in the Air i o Mesiaci autorského čítania:

3. 7. 2020-České centrum v Bratislave 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


13. júla Českého centra v Bratislave Petre Darovcovej telefonovala Zuzana Golianová. Rozprávali sa o pokračovaní cyklu DAfilms.cz a pásme Uprum, predstavili nový komiks o Milade Horákovej, rozprávali o pripravovanej výstave v Kunsthalle Bratislava Na hrane aj o pripravovanej výstave v pražskom Rudolfinu Unplugged, na záver pripomenuli dva koncerty Evy Turnovej a Dana Bártu:

13. 7. 2020-České centrum v Bratislave 6 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Najbližšie do Českého centra zatelefonujeme v septembri.

(pre zobrazenie novopridaných zvukových záznamov článok znovunačítajte min. dvakrát)

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame