Dobré stránky

Dobré stránky

"Vidieť život z lepšej stránky, to je umenie. Spoľahlivo dobré stránky v knihách nájdeme."
To je text zvučky a zároveň motto relácie „Dobré stránky“, ktorá je už tri roky súčasťou ranného vysielania Rádia Devín.
Jej poslaním je propagácia kvalitnej detskej literatúry a najmä motivovanie záujmu detí o knihy a čítanie. Za tri roky sme odvysielali bezmála 600 premiér a veríme, že sme našim poslucháčom poskytli aký-taký prehľad o detskej literatúre a zaujímavé tipy.

Nazrite s nami do rozhlasového štúdia... ako nahrávky vznikajú (režisérka Oľga Janíková a herec Frederik Martinus)
Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Našimi spolupracovníkmi sú aj deti z rozhlasovej dramatickej družiny a práve na december sme spolu s nimi pripravili symbolický adventný kalendár. V každom okienku sa nachádza malý darček - pár vianočných dobrých stránok. A na záver to bude malé, ale pestré vianočné pásmo poézie. Básne Františka Babiara, Teofila Klasa, Milana Rúfusa, Svetoslava Veigla, Pavla Janíka, aj ľudové koledy interpretujú členky a členovia Detskej rozhlasovej dramatickej družiny: Ela Hrubovčáková, Ludko Minek, Max Vanek, Grétka Luprichová, Betka Hrnčiariková, Michal Andel, Katka Olle a Frederik Martinus.

Traduje sa, že hrať divadlo, filmovať, či nahrávať s deťmi (alebo zvieratkami) je pre dospelých tvorcov tá najväčšia nočná mora.... Podľa vyjadrenia našich kolegov sa však zdá, že opak môže byť pravdou...

Režisérka Oľga Janíková aj zvukový majster Andrej Klimits si prácu s detskými hercami viac ako pochvaľujú:

Oľga Janíková:
Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Andrej Klimits:
Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na projekte spolupracovali aj hudobná dramaturgička Lýda Hodulíková a dramaturgička projektu Beata Panáková.

Dobré stránky v rannom prúdovom vysielaní Rádia Devín (o 7:00).
Od 13.12. do 17.12. a od 20.12. do 23.12. – o vianočných témach v literature s deťmi z rozhlasovej dramatickej družiny – 8 repríz a 23.12. premiéra – vianočná poézia slovenských básnikov.

foto, video: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame