Ako Rok spoznal svojich dvanásť roztopašných potomkov

Ako Rok spoznal svojich dvanásť roztopašných potomkov

Poslucháči prvého ročníka magisterského štúdia herectva VŠMU v Bratislave nedávno nahrali v Slovenskom rozhlase rozhlasovú hru podľa textu Ivana LesayaAko Rok spoznal svojich dvanásť roztopašných potomkov. Slovenský rozhlas za podpory Petra Pavlaca tak ponúkol možnosť nahrať semestrálnu prácu študentov v podobe, ako vznikla na hodinách techniky reči ako rozhlasovú hru. Na frekvenciách Rádia DEVÍN mala hra premiéru 30. januára 2021. O tom, ako táto netradičná rozhlasová hra vznikala, si môžete prečítať v texte režisérky Kataríny Šafaříkovej.

"Viedlo k tomu zrejme viacero šťastných okolností. Prvou z nich bolo nepochybne "naďabenie" na zaujímavý text. Totiž, lov takého textu môže prebiehať pomerne štandardným spôsobom (ehm, áno - čítaním), alebo aj neštandardným spôsobom, tzv. "naďabením".

 – celý článok na prečítanie nájdete tu.


Text Ivana Lesaya nahrali študenti herectva: Sára Polyáková, Dániel Szebellai, Annamária Janeková, László István Béhr, Simona Kollárová, Kristína Spáčová, Jakub Švec, Dana Droppová, Jakub Janotík, Dušan Ambroš, Alexandra Lukáčová, Sandra Lasoková a Ladislav Bédi. Dramaturgom bol Peter Pavlac, zvukovým majstrom Jakub Horňák, o produkciu sa postarala Silvia Lukáčová a režisérkou pedagogička techniky reči doc.Katarína Šafaříková.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame