Rozhlasový fíčer: SLOVÁCI, NA MARS!

Rozhlasový fíčer: SLOVÁCI, NA MARS!

RTVS hľadá respondentov do pripravovanej dokumentárnej relácie s názvom Slováci na Marse. Hľadáme mužov a ženy, ktorých zaujíma budúce osídľovanie Marsu človekom a za vhodných podmienok by aj sami neváhali stráviť zvyšok svojho života na „Červenej planéte".

Mars - najbližší sused Zeme - už desiatky rokov láka vedcov, fantastov, futuristov, ale aj obyčajných ľudí. Pravdepodobnosť, že túto planétu raz osídlime sa nezadržateľne zvyšuje a výskumné agentúry pravidelne hľadajú dobrovoľníkov na testy simulovaných misii, dlhodobých stavov beztiaže, či izolovanosti. Čo však mnohých láka najviac je predstava opustenia Zeme a začiatok nového života na novej planéte.

Čo stojí za takýmto rozhodnutím? Čo človeka motivuje k tomu, aby opustil svojich blízkych, svoj domov a vydal sa na riskantnú cestu za neznámym?

Vo fíčri Slováci na Marse hľadáme pomocou kampane ľudí, ktorých túžbou je dožiť na inej planéte. Vyberieme najzaujímavejších respondentov a chceme pochopiť ich dôvody, myšlienky a názory. Zaujíma nás, ako Slováci/Slovenky vidia svoju minulosť, prítomnosť a budúcnosť v tejto krajine a na Zemi.

Ak ste niekedy uvažovali o možnosti opustiť Zem a dožiť na inej planéte alebo si to aspoň viete predstaviť, prihláste sa nám na adrese: mars@rtvs.sk.

Na Vaše maily čakáme do 31. mája 2018.

ilustrácia: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame