Rozhlasové hry na víkend

Rozhlasové hry na víkend

Literárne a dramatické Rádio Devín pozýva priateľov rozhlasových hier na stretnutia s tými najlepšími archívnymi rozhlasovými hrami zo Zlatého fondu Slovenského rozhlasu. Na víkend od 29. 3. do 1. 4. sme pre poslucháčov pripravili:

Piatok 21.30h – Peter Pavlac: Slovo Válkovo / PREMIÉRA

Rozhlasová adaptácia divadelnej hry Petra Pavlaca má ambíciu na koncentrovanej ploche vypovedať o myslení, cítení a postojoch jedného z našich najuznávanejších básnikov – Miroslava Válka, ktorý sa stal ministrom kultúry komunistickej vlády a na konci svojej politickej kariéry sa stal členom komisie, ktorá dozerala na zásah polície a bezpečnostných zložiek 25. 3.1988 na tzv. Sviečkovej manifestácii. Obsadenie: Emil Horváth a Ferko Kovár. Réžia: Patrik Lančarič. Dramaturgia: Peter Pavlac. Zvuk: Andrej Klimits . Hudobná dramaturgia: Matúš Wiedermann. Produkcia: Silvia Lukáčová.
Premiéra: 2018

Sobota 13:00h – Stanislav Gurka: Doloroso

Životopisná hra o bolestnom detstve Ludwiga van Beethovena. Jeho bolestné detstvo inšpirovalo autora Stanislava Gurku k vytvoreniu hry nazvanej Doloroso (dolorozo). V réžii Viliama Sýkoru účinkujú: Vladimír Muller, Igor Kováč, Pavol Mikulík, Emília Vášáryová, Jozef Cút, Terézia Krónerová, Eduard Vítek, Marián Gallo, Ján Géc, Oldo Zemánek, Juraj Hrčka, Daniel Matuška, Juraj Draxler, Jozef Šimonovič, Ján Valentík a Soňa Ulická. Hudobne spolupracovala Dana Reková. Zvukovo a technicky realizovali Vladimír Mihálek a Miroslav Mlynka. Dramaturgicky pripravil Július Gajdoš.
Premiéra: 1992

Nedeľa 21.00 – Michal Bulgakov: Pilát Pontský

Rozhlasová dramatizácia novely z roku 1928. Preklad Magda Takáčová. Rozhlasová dramatizácia Viera Mikulášová-Škridlová. Hudobná dramaturgia Katarína Cútová. Dramaturg Vladimír Fišer. Majster zvuku Ivan Mihál. Technická spolupráca Andrej Klimits. Réžie Vladimír Rusko. Účinkujú: Emil Horváth, Miroslav Trnavský, Ján Galovič, Július Vašek, Leopold Haverl, Gustáv Legéň, František Kovár, Marián Geišberg a další.
Premiéra: 1996

Želáme vám príjemné počúvanie.

Foto: Rádio Devín

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame