Košice sú UNESCO Creative City of Media Arts

Košice sú UNESCO Creative City of Media Arts

Košice sa stali kreatívnym mestom mediálneho umenia. Metropola východu tak získala prestížny titul a členstvo v sieti kreatívnych miest UNESCO. Sú tak zatiaľ prvým slovenským mestom, ktorému sa to podarilo a len pred pár dňami sa tak stalo jedným zo 64 miest v 44 krajinách celého sveta s novým statusom kreatívneho mesta. Čo to pre Košice, mediálne umenie a kreatívny priemysel znamená, o tom sa už s riaditeľom organizácie Creative Industry v Košicach Michalom Hladkým rozprávala naša redaktorka Janette Kolumber Kopkášová:

Košice v sieti UNESCO Creative City Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak by ste si chceli priblížiť, čo mediálne umenie znamená, Košice a organizácia Creative Industry od 24 novembra 2017 pripravili festival Art and Tech Days, ktorý počas piatich dní prinesie výstavy, workshopy, mediálne performance aj konferenciu. Dozviete sa aj to, ako dizajn môže napomôcť technológiám, aplikáciám či webu. No a hovoriť budú aj ľudia, ktorí pracovali napr. na filmových ´X-menovkách´.

Slovenské Rádio Devín blahoželá a oceňuje prácu: Creative Industry Košice – Michala Hladkého, Biela noc – Zuzany Pacákovej, Tabačka Kulturfabrik – Petra Radkoffa, DIG gallery – Richarda Kittu, Michala Murina, Fakulty umení Košice – Jána Kanócza, Košice IT Valley – Pavla Miroššaya a ich tímov. Množstvo podujatí v oblasti Media Arts sa v Košiciach koná v priestoroch investičných projektov Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013, ktoré od roku 2014 spravuje organizácia K13 – Košické kultúrne centrá – Ján Kováč.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame