Rozhlasová dokumentárna séria NAHLAS

Rozhlasová dokumentárna séria NAHLAS

Podcastová verzia rozhlasovej dokumentárnej série, vysielanej v premiére od 15. do 24. mája

Nahlas je prvá rozhlasová dokumentárna séria Rádia Devín. V dobe zaplavenej informáciami, kedy vyhrávajú tí najhlučnejší, dáva osem rôznych autorov hlas protagonistom a témam, o ktorých sa nehovorí často a dostatočne zreteľne. Sériu charakterizuje tematická pestrosť: od tajného života lišajníkov, cez portrét muža, ktorý vyrástol v detskom domove až po príbehy rušňovodičov, ktorí na koľajách zažili stret so samovrahom.

Nahlas prináša prierez súčasnou rozhlasovou dokumentárnou tvorbou a je ukážkou rôznych naratívnych prístupov. Dokumentarista Juraj Šlauka a autorská dvojica Jonáš Gruska a Tereza Dodoková zvolili rozprávačský minimalizmus, režisérka Tereza Križková spracovala ťaživú tému neobvykle hravou formou, Domec Eda Cichu rozpráva príbeh ľudí bez domova cez situácie a novinárka Soňa Koželová tému nedôvery voči vede a vedcom poňala klasicky publicisticky.

Všetky časti série si po premiére môžete vypočuť aj v podcastovej verzii na našej webstránke alebo vo vašej preferovanej podcastovej aplikácii.

Podcastová séria na vypočutie

 

Pohodlne, rýchlo aj z Vašej obľúbenej podcastovej aplikácie:

Spotify

Podcast Apple

Deezer


 


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame