Ars litera: Zlaté rybky / Milan Lasica ako básnik

Ars litera: Zlaté rybky / Milan Lasica ako básnik

Premiéru vysielame v piatok 29.12.2023 o 17.00 v RD.

Milan Lasica kedysi povedal:

Mojou celoživotnou ambíciou bolo stáť na javisku a povedať niečo, aby sa ľudia smiali.

Skúšal to už ako študent od roku 1959. A tak to bolo až do samého konca, keď umrel pri klaňačke v divadle – v štúdiu L+ S v lete v roku 2021. Ešte si pamätáme, že to bola pieseň Ja som optimista.

Pri mene Milana Lasicu čítame: humorista, dramatik, spisovateľ, textár, režisér, moderátor, ale bol aj básnikom. Takto ho predstavila Jana Hevešiová v roku 2000. Bol tým trochu zaskočený, ale počas nahrávania si túto rolu užíval – išlo o texty piesní, ktoré sa stali v rozhlase básňami. Samozrejme, že reč bola aj o období, keď sa o všeličom nemohlo hovoriť, ale mohlo sa o tom mlčať. V piesňach – básňach.

V Ars litere sa vrátime k tomuto posedeniu s ním nad jeho piesňami - básňami najmä z knihy Piesne o ničom. Ak dopočúvate do konca, zistíte o čom všetkom boli a v závere si zaspomíname s Petrom Lipom na Milana Lasicu ako na človeka a na výborného textára. A Peter Lipa si možno tiež vyskúša novú rolu. Psst! To bude prekvapenie. Aj pre neho. A ako si spomína na začiatky ich spolupráce?

Ars litera - Zlaté rybky - Milan Lasica ako básnik - ukážka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Foto/zdroj: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame