Národná cena za dizajn

Národná cena za dizajn

Rozhovor s jedným z organizátorov súťaže Národná cena za dizajn – riaditeľom Slovenského centra dizajnu Marošom Schmidtom a architektom výstavy Jakubom Tóthom o výstave finalistov súťaže, z ktorých budú 11.11. vyhlásení víťazi v jednotlivých kategóriách

Aktuálny 21. ročník Národnej ceny za dizajn je venovaný komunikačnému dizajnu, vo štvrtok sprístupnili aj ako súčasť Bratislava design week výstavu finalistov v priestoroch Hurbanových kasární. Vidieť môžete napríklad návrhy plagátov, kníh, publikácií, obalov, digitálnych výstupov, vizuálnych prezentácií, návrhov písma, identity alebo kampane, spolu 139 projektov komunikačného dizajnu, z ktorých 37 získalo nominácie. Redaktor Rastislav Šimášek oslovil Maroša Schmidta, riaditeľa Slovenského centra dizajnu, ktoré súťaž spolu s Ministerstvom kultúry vyhlasuje.

Komentovaná prehliadka výstavy finalistov Národnej ceny za komunikačný dizajn bude dnes 18.10.2024 o 17:00 s hlavným porotcom a kurátorom výstavy Jurajom Blažkom, výstava je prístupná do 15. decembra tohto roku.

Národná cena za dizajn Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


grafika/zdroj: web Slovenské centrum dizajnu

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame