Spomienka na Pavla Zelenaya

Spomienka na Pavla Zelenaya

V pondelok 8. júla sme sa dozvedeli smutnú správu, že nás vo veku 96 rokov navždy opustil nestor slovenskej populárnej hudby Pavol Zelenay, náš rozhlasový kolega.

Táto všestranná osobnosť sa výraznou mierou zapísala do dejín slovenskej hudby. Pavol Zelenay bol nielen významný skladateľ, hudobný historik, organizátor hudobného života, ale aj dlhoročný rozhlasový pracovník. Už v roku 1950 nahral v rozhlase prvú skladbu a v období 1967 - 1984 pracoval ako vedúci Redakcie malých hudobných žánrov, neskôr premenovanej na Redakciu populárnej hudby vo vtedy Československom rozhlase v Bratislave.

Je autorom unikátneho projektu Antológia slovenskej populárnej hudby, ktorý mapuje dejiny našej hudobnej kultúry. Spolu s Jánom Siváčkom stál pri vzniku legendárneho festivalu Bratislavská lýra. My si jeho rozhlasové pôsobenie pripomenieme archívnym rozhovorom Pavla Zelenaya s redaktorkou Ivicou Ruttkayovou:

Spomienka na Pavla Zelenaya Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Posledná rozlúčka so zosnulým Pavlom Zelenayom bude v utorok 16. júla o 10:00 hodine v kaplnke na Cintoríne Slávičie údolie v Bratislave.

Foto/zdroj: Archív RTVS

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame