Premiéra rozhlasovej hry Zo života hmyzu

Premiéra rozhlasovej hry Zo života hmyzu

V sobotu 30. marca bude Rádio Devín premiérovať originálnu hudobno-dramatickú kompozíciu Zo života hmyzu. Ide o rozhlasovú adaptáciu diela Jozefa a Karla Čapkovcov, ktoré vzniklo v roku 1921, pričom nová rozhlasová hra je prvou adaptáciou tejto alegorickej drámy v histórii Slovenského rozhlasu.

Pod realizáciu, ktorá tlmočí nadčasové posolstvo bratov Čapkovcov, sa podpísali autor adaptácie a režisér Svetozár Sprušanský, dramaturgička Beata Panáková, hudobný skladateľ Peter Zagar a zvukový majster Stanislav Kaclík. Vďaka ich spolupráci vznikla formálne náročná dráma, kde účinkuje vyše dvadsať hercov a herečiek. Za všetkých spomeňme postavu Tuláka, ktorého stvárňuje Róbert Roth.

Rozhlasová hra Zo života hmyzu mala nedávno v Pyramíde svoju predpremiéru za účasti mladého publika. Práve tam sa so Svetozárom Sprušanským, Beatou Panákovou a Petrom Zagarom porozprávala redaktorka Ivica Ruttkayová:

Premiéra rozhlasovej hry Zo života hmyzu - reportáž Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Rozhlasovú hru Zo života hmyzu, prvú rozhlasovú adaptáciu diela bratov Čapkovcov v originálnom súčasnom spracovaní si môžete vypočuť v premiére už najbližšiu sobotu.

Viac informácií o rozhlasovej hre.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame