Galéria SRo dnes pozýva na premietanie filmu Drsne a nežne

Galéria SRo dnes pozýva na premietanie filmu Drsne a nežne

V budove Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici v Bratislave môžete do piatku navštíviť unikátny výstavný projekt ART BRUT v krajinách V4. Galéria Slovenského rozhlasu prezentuje tvorbu neškolených autorov a autoriek, ľudí s veľkým výtvarným talentom a často zložitým osudom, do ktorého vstúpilo duševné ochorenie. Vystavená kolekcia ART BRUT v krajinách V4 je však hodnotená kunst historickými kritériami a predstavuje diela najvyššej umeleckej kvality.

V jednotlivých krajinách organizátor projektu Antonín Krejčíř z Ateliéru Kreat z Brna oslovil odborníkov z radov teoretikov, výtvarníkov či terapeutov, ktorí sa ľuďom s neškoleným prejavom venujú, a práve oni vytvorili reprezentatívny výber diel. Z Čiech predstavil kolekciu diel štyroch osobností, ktoré vystupujú vo filme Ľubomíra Štecka Drsne a nežne. Viac hovorí Antonín Krejčíř v rozhovore s redaktorkou Ivicou Ruttkayovou:

Výstava ART BRUT v krajinách V4 v Galérii Slovenského rozhlasu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Unikátnu kolekciu diel ART BRUT v krajinách V4 môžete navštíviť v Galérii Slovenského rozhlasu v Bratislave do 22. septembra. Už dnes o 17:00 sa v rámci sprievodného programu koná premietanie dokumentu Ľubomíra Štecka Drsne a nežne v Štúdiu 5 a vstup je voľný.

Foto/zdroj: asfk.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame