Galéria SRo pozýva na výstavu ART BRUT v krajinách V4

Galéria SRo pozýva na výstavu ART BRUT v krajinách V4

Aktuálna výstava v Galérii Slovenského rozhlasu v Bratislave ART BRUT v krajinách V4 mapuje tvorbu výtvarníkov výtvarníčok, ktorí prekonávajú psychické zdravotné znevýhodnenie. Môžeme tu vidieť ich tvorbu, čo vzniká na Slovensku, v Čechách, v Poľsku a v Maďarsku. Sú to originálne diela, ktoré môžu byť a sú hodnotené kunsthistorickými kritériami a v rámci nich ich často môžeme zaradiť k vrcholným dielam výtvarného umenia.

Okrem autorských prác vybraná kolekcia po prvýkrát predstavuje metodiku práce s neškolenými autormi a autorkami. Redaktorka Ivica Ruttkayová sa o tomto významnom medzinárodnom projekte, otvárajúcom veľké spektrum umeleckých a sociálnych tém, porozprávala s kurátormi slovenskej časti výstavy Vladimírom Kordošom a Dušanom Nágelom, ako aj s galerijnou pedagogičkou Galérie SRo Danielou Čarnou:

O výstave ART BRUT v krajinách V4 v Galérii SRo Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Z bohatého programu, ktorý sprevádza aktuálnu výstavu ART BRUT v krajinách V4 v Galérii Slovenského rozhlasu v Bratislave upozorníme na kurátorský sprievod 6. 9. o 16,00 po ktorom o 17.00 nasleduje premietanie filmu Ľubomíra Štecka Drsne a nežne.

13. 9. sa bude konať prednáška Vladimíra Kordoša, Dušana Nágela a Jána Šubu s témou tvorby výtvarníka a literáta Daniela Horáka, ako aj s témou metodiky letných výtvarných sústredení v Shaubmarovom mlyne v Pezinku. Všetky podujatia sa budú konať v budove Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici v Bratislave.

Foto/zdroj: Galéria Slovenského rozhlasu FB

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame