Budete mať luft! v Modrom salóne SND

Budete mať luft! v Modrom salóne SND
Smutné a málo známe udalosti pogromu v obci Pobedim v roku 1928, kedy miestni obyvatelia počas hodovej zábavy zaútočili na rómsku osadu, nie sú iba temnou súčasťou našich dejín, ale žiaľ svojou povahou je tento incident dodnes aktuálnym prvkom v našej spoločnosti. Nová Inscenácia v Modrom salóne SND prináša divákovi pohľad postáv s textami z výpovedí vyšetrovaných aktérov. Tragédia v rómskej osade bola spôsobená predsudkami živými aj dnes.

Ukážky z novej inscenácie, rozhovor s režisérom Pavlom Viechom, herečkou Monikou Hilmerovou a autorkou scény a kostýmov Emíliou Rigovou pripravili Mariana Jaremková a Rastislav Šimášek:

WIP 31.3.23 - Inscenácia Budete mať luft! v SND Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


O inscenácii Budete mať luft! v Modrom salóne SND Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.








autorka scény a kostýmov, výtvarníčka Emília Rigová.Kolega Rastislav Šimášek tiež hovoril s herečkou Monikou Hilmerovou a režisérom Pavlom Viechom. Nová inscenácia Budete mať luft o málo známom pogrome v obci Pobedim, ktorá mala premiéru počas víkendu v Modrom salóne SND prináša pohľad aktérov pred a po tragickej udalosti. Najbližšie si ju môžete pozrieť už dnes o 10-tej hodine a potom 15.apríla v sobotu o 19,30. V utorok 11.apríla bude hostkou popoludňajšieho ladenia práve Emília Rigová, pre ktorú to bola prvá spolupráca s divadlom.

Foto/zdroj: Petra Kelemnt Áčová, snd.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame