Rozhovor s tvorcami nového slovenského filmu Piargy

Rozhovor s tvorcami nového slovenského filmu Piargy

Nový celovečerný film Piargy, v hlavnej úlohe s Judit Bárdos, Attilom Mokosom a Danielom Fischerom, bol nakrútený v koprodukcii RTVS podľa novely Františka Švantnera. Hovorí sa o ňom, ako o jednom z najoriginálnejších filmov posledného obdobia, vďaka neopakovateľnej atmosfére drásavého príbehu násilia s vynikajúcimi hereckými výkonmi.

Švantnerova poviedka o vine a treste vyšla v roku 1942 ako súčasť poviedkovej zbierky Malka. Film režiséra Iva Trajkova vznikal osem rokov a na uvedenie do kín čakal ďalšie dva. Príbeh však zostáva stále aktuálny a podľa názorov tvorcov, možno je aktuálnejší čoraz viac.

Redaktorka Ivica Ruttkayová sa porozprávala s kameramanom Petrom Bencsíkom a macedónsko-českým režisérom tohto projektu, Ivom Trajkovom. Ako prvú oslovila herečku Judit Bárdos, predstaviteľku hlavnej postavy Juliše:

Rozhovory s tvorcami nového slovenského filmu Piargy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Z ďalších tvorcov originálneho čieno bieleho filmu Pairgy môžeme spomenúť producentku Silviu Panákovú, scenáristku Janu Skořepovú. Rovnako vynikajúce výkony plejády hercov a herečiek ako Jany Kvantikovej, Lucie Klein Svobodovej, Jany Oľhovej či Mariána Geišberga a Ivana Martinku.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame