Dvojvernisáž v Galérii Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici

Dvojvernisáž v Galérii Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici
Je človek skutočne korunou tvorstva? Alebo sa na planéte Zem vyskytujú formy života, ktoré majú na vrch? Čo napríklad leňochod? V očiach človeka neschopné a pomalé zviera. V skutočnosti v jeho kožuchu a vďaka jeho výkalom prežívajú minimálne štyri druhy molí. A treba povedať, že pre ich prežitie leňochod poriadne riskuje: raz za sedem dní zíde zo stromu dole, aby sa vyprázdnil. Dá tak podmienky pre vývin spomínaných molí a pritom riskuje vlastný život.

Táto téma zaujala Samuela Chovanca, ktorý ju spracúva na výstave v Galérii Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici. Keď Martin Uram vstúpil do priestoru pre mladých umelcov Startup, ocitol sa v dažďovom pralese:

Rozhovor so Samuelom Chovancom o výstave Leňochod Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Multimediálnu inštaláciu Samuela Chovanca nájdete do 6. novembra v Galérii Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici.

Spolu s výstavou Samuela Chovanca v Galérii Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici uviedli aj dielo Leonarda Leláka. Vystrieda tam inštaláciu Jozefa Piláta, ktorá oživovala priestor foyeru doteraz. Kurátorky Márie Janušovej sa Martin Uram pýtal, aký je ich zámer s týmto priestorom:

Rozhovor s kurátorkou Máriou Janušovou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dielo Leonarda Leláka bude spestrovať priestor foyer Galérie Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici do konca apríla budúceho roka.


Foto/Zdroj: muzeumbs.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame