Výstava venovaná storočnici Michala a Márie Potemrovcov

Výstava venovaná storočnici Michala a Márie Potemrovcov

V Štátnej vedeckej knižnici v Košiciach bola nedávno vedecká konferencia k storočnici bibliografa Michala Potemru a hudobnej historičky Márie Potemrovej. Najprv ich teda spojil rok narodenia 1922, neskôr manželstvo a potom tu boli spoločné záujmy – história a hudba, ktorým sa upísali aj vo svojom aktívnom profesionálnom živote. Konferencia dostala názov Dvojica v súkoliach vedy a výstava, ktorú na jej záver otvorili, V súznení. Tú pripravila Eleonóra Blašková, s ktorou sa rozprávala Ivana Jachymová:

Michal Potemra - Rozhovor s kurátorkou Eleonórou Blaškovou. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Životná partnerka Michala Potemru - Mária Potemrová – bola hudobnou historičkou, muzikologičkou a pedagogičkou košického konzervatória. Mnohí v publiku nedávnej konferencie o Potemrovcoch v Štátnej vedeckej knižnici v Košiciach boli jej odchovancami a ich spomienky krásne uzatvárali podujatie, na ktorom sa zišli. Prečo – na to isto odpovie druhá časť rozhovoru s Eleonórou Blaškovou:

Mária Potemrová - Rozhovor s kurátorkou Eleonórou Blaškovou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Výstavu venovanú storočnici Michala a Márie Potemrovcov nájdete v Kultúrno-vzdelávacom centre Štátnej vedeckej knižnice v Košiciach.

Foto/Zdroj: svkk.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame