7 hlavných hriechov a 7 cností optikou siedmich slovenských výtvarníkov v Galérii SRo

7 hlavných hriechov a 7 cností optikou siedmich slovenských výtvarníkov v Galérii SRo
Hosť naladený na Devín 26. 4. 2022

V histórii umenia bolo sedem hlavných hriechov častou témou, či už v literatúre, výtvarnom umení, dizajne alebo filme. Na začiatku 14. storočia namaľoval Giotto di Bondone v kaplnke Scrovegniovcov v Padove sériu fascinujúcich zobrazení siedmich smrteľných hriechov – nespravodlivosti, nestálosti, hnevu, hlúposti, nevery, zúfalstva, žiarlivosti – a siedmich cností – spravodlivosti, mravnej sily, miernosti a rozvážnosti, čo sú štyri základné ľudské cnosti, a viery, nádeje a lásky, čo sú tri božské cnosti.

Touto témou sa zaoberá aj nová kolektívna výstava, ktorú od 26. 4. môžete navštíviť vo vynovenej Galérii Slovenského rozhlasu. Prináša reakcie, interpretácie, stanoviská, pohľady, výtvarné riešenia na danú tému optikou siedmich slovenských výtvarníkov: Andreja Dúbravského, Dušana Kállaya, Milana Lukáča, Mareka Ormandíka, Doroty Sadovskej, Stanislava Stankociho, Kamily Štanclovej a Teodora Tekela.

Viac o výstave Sedem hlavných hriechov/ Sedem cností povedal šéfkurátor Ivan Jančár v rozhovore s Tomášom Bartoňkom:

L 26.4.22 - Ivan Jančár o výstave 7 hlavných hriechov 7 cností Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



1GSRO.jpg
gSRO2.jpg
GSRO3.jpg
GSRO5.jpg
GSRO6.jpg
SRO6.jpg


Foto/Zdroj: RD

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame