V Novej Cvernovke uviedli inscenáciu Divadla Líšeň – Putin lyžuje

V Novej Cvernovke uviedli inscenáciu Divadla Líšeň – Putin lyžuje
Tento týždeň hosťovalo v priestoroch novej Cvernovky v Bratislave brnianske Divadlo Líšeň, ktoré má v repertoári viacero hier, spomeňme Hygienu krve, Domovní reguiem, či Spoveď bachaře.

Vo väčšine svojich inscenácií pracuje divadlo s bábkami, tak to bolo aj pri bratislavskom uvedení politickej frašky o obetiach Putinovej vlády s názvom Putin lyžuje. Inscenácia získala v roku 2011 cenu za réžiu a Cenu Jana Wilkowskiego v kategórii bábková animácia na medzinárodnom festivale Spotkania v Toruni a na festivale Valise 2012 v Lomze ocenila porota hercov, ktorí v nej účinkujú Luďka Vémolu a Tomáša Machka.

Priamo po predstavení oslovila Andrea Makýšová Volárová na rozhovor autorku scenára a režisérku Pavlu Dombrovskú, najskôr však krátka zvuková ukážka z hry Putin lyžuje:

Divadlo Líšeň - Putin lyžuje Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Najbližšie uvedenie na Slovensku je v pláne v apríli alebo v máji v Banskej Bystrici v Záhrade – centre nezávislej kultúry. Ešte predtým budú hru uvádzať priamo v Brne na Moravskom námestí 23. marca o 19.00 v rámci projektu Provokujúce divadlo.
 

Foto/Zdroj: https://novacvernovka.eu/

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame