Trojvernisáž v Galérii Jozefa Kollára

Trojvernisáž v Galérii Jozefa Kollára

V banskoštiavnickej Galérii Jozefa Kollára boli minulý týždeň v piatok tri vernisáže. Naše rozprávanie o nich začneme v novo vzniknutom priestore START UP, ktorý chce galéria využívať na prezentáciu tvorby mladých umelcov. Ako prvý dostal šancu Ľubomír Slovinský, pre ktorého je výstava prvou samostatnou. Je spoluorganizátorom a kurátorom multižánrového festivalu Gelnické iluminácie a s Gelnicou súvisí aj jeho výstava Miznúce podzemie. Autor sa v nej zameriava na tému premeny krajiny v dôsledku odlesňovania a ťažobnej činnosti. Martina Urama zaujalo, či svoju prvú výstavu považuje viac za umenie alebo za výskum:

GJK-1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Výstava Ľubomíra Slovinského potrvá do 26. septembra tohto roka. Spolu s ňou sprístupnili aj výstavu Šepkajúce tiene, blčiace plamene a zelené orákulum umeleckej dvojice Jarmila Mitríková a Dávid Demjanovič. Tretia výstava má latinský názov, ktorý vo voľnom preklade znamená cez prekážky ku hviezdam. Autora Martinovi Uramovi predstavila kurátorka Mária Janušová:

GJK 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Výstavy Jarmily Mitríkovej, Dávida Demjanoviča a Jozefa Piláta si môžete pozrieť v Galérii Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici do 5. decembra 2021.

Foto/Zdroj: Galéria Jozefa Kollára FB

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame