Vo veku 89 rokov nás opustila Hana Hegerová

Vo veku 89 rokov nás opustila Hana Hegerová

Vo veku 89 rokov zomrela speváčka Hana Hegerová. Preslávila sa interpretáciami šansónov, ale i piesňami ako Levandulová, Denim Blue či Vana plná fialek. Zahraniční kritici ju nazývali dámou šansónu, Piaf z Prahy a šansoniérkou so slovanskou dušou, ona sama tieto označenia odmietala. S kariérou sa mala rozlúčiť v košickom Štátnom divadle. Navždy nás opustila 23. marca 2021.

Komornejšou poctou Hane Hegerovej je inscenácia Bez hany (Hommage á Hana Hegerová). V divadle Rokoko, kde Hana Hegerová začínala, ju naštudoval režisér Jakub Nvota (rozhovor so Zuzanou Mauréry).

Nekrológ Hany Hegerovej pripravil Martin Jurčo:

Hana Hegerová-nekrológ Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na čom v živote najviac záleží? Na to odpovedala Hana Hegerová pred desiatimi rokmi takto:

Hlas Hany Hegerovej Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V súvislosti s úmrtím Hany Hegerovej Rádio Devín pripravilo niekoľko špeciálnych relácií, v ktorých si pripomenieme jej spevácke interpretačné umenie.

V stredu 24. 3. 2021 o 8.08 hod. zaznejú jej piesne v relácii „Čo dnes počúva" redaktora Tomáša Boroša, ktorú vysielame v rámci prúdového Ranného ladenia.

V piatok 26. 3. 2021 o 8.08 hod. je pripravený Miniprofil špeciál Fedora Gabriža venovaný Hane Hegerovej.

Na sobotu 27. 3. 2021 o 11.40 pripravila redaktorka Soňa Horňáková hudobný profil Hany Hegerovej v relácii Gramoretour a o 13.00 poslucháčom ponúkne mix jej šansónových hitov hudobný dramaturg Rádia Devín Ľuboš Černák v relácii „Z playlistu".

Piesne Hany Hegerovej budú v nasledujúcich dňoch intenzívnejšie zaznievať aj v rámci ponuky playlistu Rádia DEVÍN, najmä v prúdovom vysielaní Ranného Ladenia od 7.00 do 10.00 hod. a popoludňajšieho Ladenia od 14.00 do 16.00 hod.

Foto/Zdroj: tasr/Štefan Puškáš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame