Cena za debut The Bridges of Struga Award pre slovenskú poetku Martinu Strakovú

Cena za debut The Bridges of Struga Award pre slovenskú poetku Martinu Strakovú

Básnický debut Martiny Strakovej Pohľadnice z neviditeľných miest priniesol do slovenskej literatúry nový vklad a aj zviditeľnenie slovenskej poézie na medzinárodnej scéne.  V preklade Zvonka Taneského do macedónčiny debut Martiny Strakovej získal na festivale  Struga Poetry Evenings Festival v Macedónsku, čo je najstarší, a najprestížnejší festival poézie v medzinárodnom meradle, ocenenie The Bridges of Struga Award v slovenskom preklade Stružské mosty. The Bridges of Struga Award je ocenenie pre autorov, autorky literárnych debutov. O zbierke Pohľadnice z neviditeľných miest budeme v nasledujúcich minútach počuť hovoriť jej autorku Martinu Strakovú a básnika Petra Prokopca, ktorý túto knihu recenzoval. Porozprávala sa s nimi redaktorka Ivica Ruttkayová:

Martina Straková získala cenu za debutThe Bridges of Struga Award Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Prevzatie ceny je naplánované za osobnej účasti poetky Martiny Strakovej v budúcom roku na jubilejnom 60. festivalovom ročníku Struga Poetry Evenings Festival. Na tomto festivale, ktorý má tradíciu od roku 1961 boli cenou Golden Wreath – Zlatý veniec ocenené také osobnosti svetovej literatúry ako Pablo Neruda, Allen Ginsberg, Margaret Atwood, Charles Simic a iní.

Foto/Zdroj: logo ceny

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame