Kreatívna Európa funguje aj počas pandémie

Kreatívna Európa funguje aj počas pandémie

V súvislosti s pandémiou nového koronavírusu vstupujú do platnosti úpravy pri implementácii umeleckých projektov podporených z rôznych zdrojov. Jedným z nich je aj program Kreatívna Európa. Viaceré termíny uzávierok sú posunuté a v rámci prebiehajúcich projektov je umožnená väčšia flexibilita. Rok 2020 je však posledným rokom platnosti tohto programu a onedlho sa rozhodne o jeho budúcnosti. Viac o tom zisťovala redaktorka Eva Kopecká v Kancelárii Creative Europe Desk Slovensko v Bratislave, kde sa stretla s projektovou manažérkou, Zuzanou Duchovou:

Kreatívna Európa počas pandémie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na základe online porady ministrov kultúry EÚ, ktorá sa konala 8. apríla 2020, navrhla Komisia spustenie online platformy pre kultúrny sektor, ktorá má zhromažďovať a zdieľať nové informácie a dobrú prax. Vznikol tak projekt Creatives Unite, na ktorom sa budú objavovať informácie týkajúce sa kultúrneho a kreatívneho sektoru spolu s odkazmi na relevantné siete, organizácie a iniciatívy. Medzi nimi sú aj pripravované podujatia, ako napr. Sensorium festival, ktorý by mal byť koncom augusta v Bratislave.    

Foto/Zdroj: Eastern Sugar, Projekty európskej spolupráce/z informačného bulletinu Kancelárie Creative Europe Desk Slovensko

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame