Cenu René - Anasoft litera gymnazistov získal Václav Kostelanski

Cenu René - Anasoft litera gymnazistov získal Václav Kostelanski

Rádio DEVÍN vám prináša zvukový záznam z odovzdávania ceny René - Anasoft litera gymnazistov 2019. Večerom sprevádzali moderátori Samo Trnka a Tomáš Hudák. Hudobnou hostkou bola kapela Nina Rosa.

Laureáta ceny Anasoft litera 2019, ako aj víťaza Ceny čitateľov už poznáme, ktorá kniha sa však najviac páčila študentom a študentkám stredných škôl, sme sa dozvedeli v sobotu 30. novembra 2019 v bratislavskej Novej Cvernovke na festivale Autoriáda.

Porota ceny Anasoft litera 2019 – prekladateľka a literárna publicistka Gabriela Magová, literárni vedci Ľubica Schmarcová, Karol Csiba, Pavol Markovič a spisovateľ a publicista Ján Štrasser z vyše 200 prozaických kníh, ktoré splnili kritéria a boli tak automaticky nominované do  14. ročníka literárnej ceny Anasoft litera, vybrali v apríli tohto roku pre študentov a študentky do ceny René - Anasoft litera gymnazistov týchto päť knih (v abecednom poradí): 

 1. Fulmeková, Denisa: Doktor Mráz (Slovart,  2018)

 2. Kostelanski, Václav: Virtuóz (KK Bagala, 2018)

 3. Rozenbergová, Vanda: Tri smrtky sa plavia (Slovart, 2018)

 4. Sokol, Ondrej: Ako som vozil Nórov (Eruditio, 2018)

 5. Vadas, Marek: Zlá štvrť (KK Bagala, 2018) 

Od mája študenti a študentky vyše dvadsiatich slovenských škôl nominované knihy čítali. Na zapojených školách Literárne informačné centrum (LIC) a Anasoft litera uskutočňovali besedy s nominovanými autormi a autorkami. Rozhodnutiu, kto bude tretím laureátom alebo laureátkou tejto mladej slovenskej literárnej ceny, predchádzala niekoľkohodinová diskusia so študentskými zástupcami škôl pod odborným dozorom zástupcov LIC v deň vyhlásenia výsledkov. Študenti a študentky sa zhodli na víťaznej knihe Virtuóz, ktorej autorom je Václav Kostelanski.

Rádio DEVÍN vám prináša zvukový záznam z odovzdávania ceny René - Anasoft litera gymnazistov 2019. Večerom sprevádzali moderátori Samo Trnka a Tomáš Hudák. Hudobnou hostkou bola kapela Nina Rosa:

Záznam z odovzdávania ceny René - Anasoft litera gymnazistov 2019 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


POZN: zvukový záznam je pre potreby vysielania Rádia DEVÍN v prestrihanej podobe

Foto/Zdroj: Soňa Uriková/LIC

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame