Cyklus organových koncertov – Imrich Szabó

Cyklus organových koncertov – Imrich Szabó

11. 6. 2017 o 10.30 – Veľké koncertné štúdio, priamy prenos na Rádiu Devín

Hrá:
Imrich Szabó

Iniciátor Organových koncertov pod pyramídou, kustód nášho rozhlasového nástroja a v neposlednom rade vynikajúci interpret – Imrich Szabó sa predstaví na poslednom tohtoročnom organovom koncerte pod pyramídou. Zaznejú vrcholné diela organového repertoáru vo vyváženej pestrej a zvukovo farebnej dramaturgii v línii skladateľov: Bach, Franck, Messiaen, Listz.

V nedeľu, 11. júna o 10.30 vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu na Mýtnej a v priamom prenose vo vysielaní Rádia Devín. Vstup na koncert je voľný.


PROGRAM:


Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750) – Passacaglia c mol, BWV 582
César Franck
(1822 - 1890) – Prière, op. 20
Olivier Messiaen
(1908 - 1992) – Méditations sur le mystère de la Sainte Trinité VI.
César Franck
– Chorál a mol
Franz Liszt
(1811 - 1886) – Variácie na „Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen"


Imrich Szabó
sa narodil v Nových Zámkoch. Jeho prvým pedagógom organovej hry bol István Baróti v Budapešti. Na Vysokej škole múzických umení v Bratislave študoval v triede Ferdinanda Klindu. Po absolutóriu, ako štipendista Slovenského hudobného fondu si zdokonaľoval svoj umelecký profil u Ivana Sokola. Získal ocenenia na viacerých súťažiach doma i v zahraničí. Okrem domácich vystúpení koncertoval v Nemecku, Francúzsku (Cathédrale Notre-Dame Paríž, Saint-Sernin Toulouse), Švajčiarsku (Cathédrale Lausanne), Švédsku, Veľkej Británii, Česku, Maďarsku, Poľsku, Rakúsku, Rumunsku, Bulharsku, Lotyšsku, Arménsku a Gruzínsku. Bol hosťom viacerých medzinárodných organových festivalov. Realizoval početné nahrávky svetovej i domácej tvorby pre rôzne hudobné vydavateľstvá (Opus, Diskant, Pacific Music, Panton, Intercord, Vydavateľstvo Rádio Bratislava), Slovenský rozhlas, Český rozhlas a Slovenskú televíziu.


Rádio Devín

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame