FOLKFÓRUM LIVE – dvojkoncert

FOLKFÓRUM LIVE – dvojkoncert

25.10. 2024 o 19:00 Komorné štúdio SRo

Na treťom koncerte FOLKFÓRUM LIVE predstaví svoj aktuálny repertoár skupina THE TURTEV BROTHERS , trojica známych slovenských blues manov , JURAJ TURTEV, ERICH BOBOŠ PROCHÁZKA , ERIK TURTEV. Druhá polovica programu Folkfórum live bude patriť stálici našej folk rockovej scény, skupine PREŠPOROK, ktorá zahrá v sprievode sláčikového telesa ZOE QUARTET. Koncert Folkfórum live sa uskutoční v Komornom štúdiu SRo, 25.októbra o 19:00.

Vstup je voľný. Program vysiela Rádio Devín v priamom prenose.

Koncertný večer Folkfórum Live otvorí známy blues-rockový pesničkár JURAJ TURTEV ( Bluesweiser, Dura Blues Club), so svojim novým country- bluesovým projektom THE TURTEV BROTHERS , ktorý kombinuje tradicionálny akustický folk- blues s world music. Formáciu TTB dopĺňa hráč na drumbľu a píšťaly, ERIK TURTEV a hosťujúci harmonikár, legenda slovenkého blues, ERICH BOBOŠ PROCHÁZKA. Na koncerte FF live zaznejú v ich podaní slávne country-bluesové štandardy z repertoáru svetoznámych hudobníkov.


ttb.jpg


Legendárna folk-rocková skupina Prešporok (Ondrejka, Petriska, Mrázko) v spolupráci so sláčikovým zoskupením Zoe quartet predstaví piesne z najnovšieho albumu Krehké sny. Zaujímavé a pre kapelu netradičné aranžmány sú dielom Igora Baara, hudobníka mladšej generácie. Kombinujú folkovú úprimnosť so sláčikovou vznešenosťou. Autorom všetkých piesní, ktorých lajtmotívom je krehkosť a citlivosť, je líder kapely Kliment Ondrejka.


PREŠPOROK.jpg

 

foto/zdroj: archív skupín The Turtev Brthers a Prešporok

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame