Festival City Sounds 2023 v Slovenskom rozhlase

Festival City Sounds 2023 v Slovenskom rozhlase

Piatok a sobota 24., 25. november 2023

Festival City Sounds prináša slovenskému publiku už od roku 2012 skvelé koncerty rôznych žánrov, predovšetkým však jazzové, či z neho vychádzajúce ako soul, blues, funk, worldmusic, ale aj vystúpenia vážnej a súčasnej hudby.

Organizátori pripravili pre fanúšikov počas dvoch dní – 24. a 25. novembra 12 koncertov na troch pódiách v priestoroch Slovenského rozhlasu v Bratislave.

Americká senzácia The Baylor Project, Janoska Ensemble, či slovenský klavirista Ondrej Krajňák a projekt „Altar Ensemble“ dvojice Nikitin – Šrámek, to sú prvé zverejnené mená osláv 10tich rokov koncertov pod značkou City Sounds.

Rádio Devín – ako tradičný partner festivalu vybrané koncerty nahráva a naši poslucháči si ich budú môcť vypočuť v relácii Koncertné Rádio Devín v budúcom roku.

„Sme veľmi radi, že v novembri môžeme opäť fanúšikom priniesť koncert svetoznámeho Janoska Ensemble. Ich koncerty sú aj našou srdcovkou a okrem lásky ku kvalitnej hudbe nás spája aj výnimočné výročie – náš festival a aj Janoska Ensemble tento rok oslávi 10 rokov existencie. Veľmi sa na spoločnú novembrovú oslavu tešíme. Na pódiu v programe Janoska Ensemble 10 Year Anniversary feat. Luis Bonilla & Arpád Janoska predstavia najmä svoje tri doterajšie albumy, ktoré im počas desiatich rokov hrania priniesli mnohé ocenenia a chválu fanúšikov i hudobnej kritiky. Fanúšikom zahrajú aj skladby z pripravovaného albumu „The Four Seasons“, ktorého vydanie je naplánované na október budúceho roka,“ prezradil Matej Šálek, spoluorganizátor festivalu.

Festival z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia, Slovenský ochranný zväz autorský a fond na podporu kultúry národnostných menšín KULT MINOR.

Viac informácií na www.citysounds.sk

Foto/zdroj: citysounds.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame