Hudobná dielňa: Ensemble Ricercata – Charles Ives: 114 songs (2. časť)

Hudobná dielňa: Ensemble Ricercata – Charles Ives: 114 songs (2. časť)

Pozývame vás na koncert súboru Ensemble Ricercata v Slovenskom rozhlase v cykle IVES 114. Druhá časť sa uskutoční už túto nedeľu 8. 10. 2023 o 19.00 vo Veľkom koncertnom Štúdiu Slovenského Rozhlasu v Bratislave.

Klavirista Ivan Šiller a sopranistka Helga Varga Bach prinesú na koncerte výber ďalších dvadsiatich piesní, ktoré vám ukážu širokú škálu Ivesovej kreativity a kompozičnej variability.

Prečo IVES 114? Charles Edward Ives, významný americký skladateľ, napísal dohromady okolo 200 piesní, 114 z nich však sám pripravil na vydanie. Výber piesní pre hlas a klavír, ktoré na koncerte zaznejú, dokazujú Ivesove neohraničené postoje, spontánnu muzikalitu, radosť z tvorby a jeho umelecké snahy.

Hudobná redaktora Rádia Devín, Mária Gavalová, počas skúšok Helgy a Ivana opísala koncert takto:„Všetky piesne v tomto výbere sú taktiež filozofickými hrami. Sú to otázky bez odpovedí. Variabilita hudobného stvárnenia nás strhne do rozmanitého sveta zvukovosti, keďže práve snaha vyjadriť hudbou myšlienkový boj textu predstavuje pre Ivesa najdôležitejší umelecký ideál. Neviem sa dočkať.”

Vstupné na koncert je dobrovoľné. Budeme sa tešiť na Vašu účasť!

Koncertný cyklus je súčasťou hudobno-edukačnej relácie Rádia Devín Hudobná dielňa.

Foto/zdroj: in-music.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame