Ensemble Ricercata: Stormy Monday v Slovenskom rozhlase

Ensemble Ricercata: Stormy Monday v Slovenskom rozhlase

Pozývame vás na 4. tohtoročný koncert cyklu Ensemble Ricercata v Slovenskom rozhlase, ktorý sa uskutoční už 10. decembra o 19:00.

Vo veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave sa predstavia David Danel (husle), Jozef Lupták (violončelo) a Ivan Šiller (klavír). Privítame aj hostí z Komorného orchestra ZOE a Speváckeho zboru Technik STU pod vedením zbormajsterky Petry Torkošovej.

Dramaturgia decembrového koncertu je v znamení Bach – Zagar – Matej. Peter Zagar a Daniel Matej sú súčasní slovenskí hudobní skladatelia, s ktorými naše občianske združenie pravidelne spolupracuje a ich skladby nepočujete v našom prevedení prvý krát. Peter Zagar sa venuje aj scénickej hudbe, ktorú ste mohli počuť v niekoľkých inscenáciách v Divadle Andreja Bagara v Nitre, nedávno aj v Slovenskom národnom divadle. Daniel Matej je skladateľ, interpret, organizátor a pedagóg, vedúca osobnosť svojej generácie. Jeho diela sú pravidelne uvádzané na domácich aj zahraničných pódiách. Johanna Sebastiana Bacha bude počuť v podobe jeho Koncertu pre klavír a orchester d mol.

Koncert sa koná v rámci projektu Ensemble Ricercata v Slovenskom rozhlase, ktorý z verejných zdrojov ako hlavný partner podporil Fond na podporu umenia. Cyklus koncertov je súčasťou hudobno-edukačnej relácie Rádia Devín Hudobná dielňa.

Viac informácii nájdete v popise eventu na FB.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame