Folkfórum_live: Ana Carolina Diz & Camerata Tango / Trojka Zuzany Homolovej

Folkfórum_live: Ana Carolina Diz & Camerata Tango / Trojka Zuzany Homolovej

Posledný tohtoročný koncert FOLKFÓRUM LIVE sa ponesie v znamení argentínskeho tanga a slovenského folku. S nevšedným koncertným repertoárom sa predstavia výnimočné osobnosti nezávislej hudobnej scény: ANA CAROLINA DIZ s komorným ansámblom CAMERATA TANGO a prvá dáma slovenského folku, ZUZANA HOMOLOVÁ s formáciou TROJKA Z.H.

Dvojkoncert Folkfórum Live sa uskutoční 9. decembra o 19:00 v Komornom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave a v priamom prenose aj na Rádiu Devín. Vstup je voľný.


Ana Carolina Diz & Camerata Tango

Argentínska speváčka Ana Carolina Diz založila komorné hudobné zoskupenie Camerata Tango v roku 2015. Speváčkin repertoár zahrňuje množstvo operných, operetných a zarzuelových postáv, ktoré predviedla v v Teatro Colón v Buenos Aires, Štátnej Opere v Banskej Bystrici, Moravskom divadle Olomouc a Janáčkovej opere v Brne, na festivale Zvolenské hry zámocké, Medzinárodnom Matamorfos Festival v Mexiku, atď. Hudobné teleso je zamerané na interpretáciu tanga na špičkovej profesionálnej úrovni. Súčasné obsadenie: Daniel Baran (violončelo), Andrej Baran (husle), Dušan Šujan (klavír) a Ana Carolina Diz (spev). Camerata Tango interpretuje moderné aj klasické tango skladateľov ako Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Mariano Mores, Carlos Cobián atď. S citom, jemnosťou i hlbokou melanchóliou, ktoré sú charakteristické pre skutočné argentínske “tango arrabalero”.


Trojka Zuzany Homolovej je zoskupenie skúsených muzikantov okolo legendárnej skladateľky.

Samo Smetana a Miloš Železňák sprevádzajú Zuzanu na unikátnych koncertoch. Jej tvorba obsahuje ľudové hudobné klenoty, ktoré však v jej podaní dostávajú úplne nový a zaujímavý tvar. Zuzana Homolová sa interpretácii ľudových balád venuje desiatky rokov a stala sa synonymom tohto žánru na Slovensku. Folkové a tradičné motívy prerába nevšedným spôsobom a poslucháč si môže vychutnať známe piesne úplne iným spôsobom, ako je zvyknutý.

Hudobné zoskupenie TROJKA Z. H. pokračuje v interpretácii ľudových balád a piesní netradičným spôsobom, pohybuje sa na pomedzí viacerých žánrov. V hudbe tohto tria sa spája folk, world music, šansón aj renesančná hudba. Stará ľudová balada sa tak stáva mostom cez stáročia a spája zdanlivo nespojiteľné, objavuje pozabudnuté klenoty ľudovej kultúry a predkladá ich v novom hudobnom svetle. V týchto dňoch vychádza Zuzane Homolovej nový album „ ŠAK JE TO LÁSKA ZLÁ“, ... TROJKA Z.H. uvedie z neho niekoľko piesní aj na koncerte FOLKFÓRUM LIVE .


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame