Golden Age Festival v Slovenskom rozhlase

Golden Age Festival v Slovenskom rozhlase

 Zažite výlet do minulosti s Golden Age Festivalom!

V sobotu 17. septembra 2022 sa vo Veľkom koncertom štúdiu Slovenského rozhlasu uskutoční 8. ročník medzinárodného festivalu autentického tradičného jazzu a swingu Golden Age Festival. Bratislava sa pomyselne premiestni v čase takmer o 100 rokov do minulosti, do 20. až 40. rokov minulého storočia, do atmosféry medzivojnového života, kedy aj Bratislavou znel hot jazz a swing, a neraz aj v podaní zahraničných kapiel.

Pozvanie od organizátora a nášho najlepšieho swingového orchestra FATS JAZZ BAND-u tento rok prijala britská kapela s francúzskym bandleadrom BENOIT VIELLEFON ORCHESTRA a výnimočné medzinárodné saxofónové sexteto SIX BROWN BROTHERS. Po troch hodinových koncertoch nasleduje už tradičná improvizovaná jam session všetkých účinkujúcich, ktorá sa teší veľkej obľube poslucháčov, ale aj samotných hudobníkov.

Trojicu účinkujúcich už tradične uzavrie hostiteľský orchester Fats Jazz Band, ktorý na festival vybral najzaujímavejšie skladby zo svojho repertoáru.

„Sme nesmierne radi, že má festival opäť line-up vystavaný z dokonale dobovo autentických orchestrov a ďalej tak môžeme prinášať túto hudbu na Slovensko v podobe, v akej to je výnimočné aj v celosvetovom meradle, hovorí organizátor Ladislav Fančovič.


Program 17. 9. 2022:

18:00 SIX BROWN BROTHERS (NL, ES, DE, CZ, SK)

19:20 FATS JAZZ BAND (SK)

20:40 BENOIT VIELLEFON ORCHESTRA (UK)


Na záver skvelá improvizovaná jam session všetkých účinkujúcich

Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal.

FACE BOOK

Partneri:

Podujatie z verejných zdrojov podporili: Fond na podporu umenia a Bratislavský samosprávny kraj.

Foto/Zdroj: Linda Kisková Bohušová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame