Koncert: Mária Reháková - TOPOĽANA

Koncert: Mária Reháková - TOPOĽANA

V sobotu 18.6 o 19.30 v Komornom štúdiu Slovenského rozhlasu vystúpi Mária Reháková so svojim projektom z Londýna s názvom "TOPOĽANA". Koncert je súčasťou ich európskeho turné (SK, CZ, AT, UK, PL) na konci ktorého nahrajú svoj debutový album.

Mária Reháková je medzinárodne pôsobiaca jazzová flautistka, speváčka a skladateľka. Absolvovala turné po mnohých krajinách Európy (SK, CZ, AT, UK, ES, IT, DE, NL) a USA, či už s vlastnou tvorbou, ako hosťujúci umelec, alebo ako súčasť prestížneho anglického jazzového orchestra "NYJO". Študovala na londýnskej Guildhall School of Music.

Mária vo svojom sextete TOPOĽANA spája londýnsky jazz so slovenskými ľudovými piesňami, s ktorými vyrastala ako tanečnica a speváčka v detskom folklórnom súbore Kremienok. Kapela zložená z top londýnskych jazzmanov hrá jej kompozície a aranžmány inšpirované ľudovou hudbou. Kapela pôsobí na anglickej jazzovej scéne od roku 2016. Na jeseň 2019 absolvovali československé turné, v rámci ktorého vystúpili aj na Bratislavských Jazzových Dňoch.

Obsadenie:

Mária Reháková - flauta, spev
Gustavo Clayton Marucci - klarinet
Sam Knight - tenor saxofón
Eddie Lee - klavír
Peter Korman - kontrabas
Floyer Sydenham - bicie

Link na predaj lístkov: https://tootoot.fm/sk/events/628d24c69e7bbc0b80f4409d

Fb event: https://www.facebook.com/events/1581063835628590

Foto/Zdroj: FB

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame