World Music Festival 2022

World Music Festival 2022

: Sobota, 21. 5. 2022 o 20:00, Slovenský Rozhlas, Štúdio 2, Mýtna 1, Bratislava

V máji sa uskutoční jarná časť bratislavského World Music Festivalu, ktorý vznikol v spolupráci s Rádiom Devín. Súčasťou „Francúzskeho dvojkoncertu" budú vystúpenia dvoch dvojíc. Dva osobité hudobné projekty predstavia multižánrovú a multikultúrnu stránku francúzskej hudobnej scény už 21. mája v Slovenskom Rozhlase.

Fenomenálny akordeonista Jean Louis Matinier a vynikajúci gitarista Kevin Seddiki predstavia projekt Rivages. Rovnomenný album už má na konte výborné recenzie hudobných kritikov, ktorí oceňujú ich virtuozitu, improvizačné schopnosti a autorskú invenciu. Doplní ich duo Iness Mezel a Nora Abdoun. Nositeľka ceny Kora Award „Best Singer of Africa/Music Awards” za rok 1998, Iness Mezel má výnimočné postavenie na medzinárodnej scéne ako všestranná multižánrová speváčka a skladateľka. Na slovenskom koncerte sa vráti k hudbe svojich alžírskych berberských predkov.

Jean Louis Matinier & Kevin Seddiki (F) a Iness Mezel & Nora Abdoun (F)

PREDPREDAJ - TU

Informácie o jarných podujatiach WMFB

Koncert vznikol v spolupráci WMFB s Francúzskym Inštitútom na Slovensku a Rádiom Devín. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


Foto/Zdroj: World Music Festival

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame