Ocenenie ESPRIT 2022

Ocenenie ESPRIT 2022

Prestížne ocenenia ESPRIT za najlepší slovenský jazzový album roka sú rozdané a jubilejný desiaty ročník skončil 30. apríla slávnostným ceremoniálom a koncertom trojice nominovaných zoskupení.

Cenu za najlepší jazzový album vydaný v roku 2021 získala nahrávka „Movin‘ Spirit“ trubkára a skladateľa Lukáša Oravca a Cenu verejnosti získal klarinetista Branislav Dugovič za album „Bang Bang Boogie Boogie“.

Súčasťou večerného ceremoniálu v bratislavskom Divadle P. O. Hviezdoslava boli aj koncerty nominovaných umelcov a zoskupení. Flautistka a skladateľka Sisa Michalidesová predstavila projekt „Majster a Margaréta“, v ktorom sa jej geniálnym spôsobom podarilo vykresliť atmosféru kultového Bulgakovovho románu. Večerom nás sprevádzal charizmatický herec a moderátor Robo Roth. Priamy prenos zo slávnostného večera sme odvysielali aj v Rádiu Devín.

Umelecké plastiky ocenenia v tvare kontrabasu pre Cenu odbornej poroty vytvoril akademický sochár Juraj Čutek. Z jeho rúk pochádza aj grafika pre laureáta Ceny verejnosti ESPRIT.

Ocenenie ESPRIT predstavuje pre priaznivcov jazzu jedinečnú možnosť získať prehľad o tom najlepšom, čo za posledný rok na Slovensku vzniklo a svojím hlasovaním vyjadriť podporu a uznanie interpretom tohto žánru.


 

Udalosť na FB.




Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame