Spomienkový koncert: Pesničkári slovenskí Hanke Daubnerovej

Spomienkový koncert: Pesničkári slovenskí Hanke Daubnerovej

: Koncert sa uskutoční v nedeľu 27. 3. 2022 od 17.00 v Štúdiu č. 5. SRo, Mýtna 1, Bratislava. Vstup je voľný.

Príďte si s nami pripomenúť dobrú folkovú vílu Hanku Daubnerovú.

Hanka Daubnerová
- dlhoročná televízna dramaturgička, pre slovenských pesničkárov známa ako "dobrá folková víla", ktorá stála za televíznym cyklom "Pesničkári slovenskí", bola dušou propagácie folkovej hudby v televíznom prostredí a je spoluautorkou knihy Folk na Slovensku. 9.3.2022 nás opustila a v životoch slovenských pesničkárov po nej ostalo prázdno.

Potreba sa s ňou rozlúčiť spôsobom, akým sa s ňou väčšina zoznámila - cez folkovú hudbu - vyústila do zorganizovania spomienkového koncertu "Pesničkári slovenskí Hanke Daubnerovej", ktorý organizačne zastrešilo Rádio Devín.

V nedeľu, 27.3.2022 od 17.00 tak v Štúdiu č.5, v Slovenskom rozhlase v Bratislave, pre Hanku zahrajú stálice slovenskej folkovej hudby na Slovensku:

- Rolničky
- Martin Chrobák
- Sklo
- Peter Remiš a Michal Urban (Slniečko)
- Soňa Horňáková
- Edo Klena
- Peter Janků
- Zuzana Homolová a Trojka
- Jednofázové kvasenie
- Prešporok

Vstup na tento folkový maratón krátkych recitálov slovenských pesničkárov je voľný. Rúška v hľadisku podľa platných pravidiel sú povinné.

Hana Daubnerová roky pracovala pre Slovenskú televíziu. Spolupracovala na príprave relácií pre mládež ako Lastovička, Zóna D a propagovala slovenskú folkovú scénu. Hana Daubnerová bola aj spoluautorkou knihy Folk na Slovensku, prvej slovenskej monografie, mapujúcej fenomén folku a históriu slovenskej folkovej scény.


Foto/Zdroj: z vizuálu podujatia

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame