Folkfórum live: Archívny Chlapec / Nevermore & Kosmonaut

Folkfórum live: Archívny Chlapec / Nevermore & Kosmonaut

: V piatok 19. november od 19:00h. v Komornom štúdiu SRo a v priamom prenose na Rádiu DEVÍN.

Rádio Devín pozýva všetkých fanúšikov folkovej a alternatívnej hudby pod pyramídu. Na ďalšom, v poradí už treťom, dvojkoncerte z cyklu FOLKFÓRUM LIVE vystúpia známy folkový pesničkár Richard Vávra, ktorý si hovorí Archívny Chlapec a česká hudobná skupina Nevermore & Kosmonaut.

Archívny Chlapec odštartoval svoju hudobnú kariéru akustickým albumom Zvery, ktorým definoval zatiaľ neprebádané územie slovenského pesničkárstva. Naliehavé texty, tenzná atmosféra a svojský hlasový prejav charakterizovali debut. S druhým albumom metamorfoval do niečoho celkom odlišného. Druhý album Tranzit je plný zvukov, nových perspektív a znovunadobudnutej chuti experimentovať. Na portáli hudba.sk ho kritici označili za jedného z najlepších súčasných slovenských pesničkárov. S tretím albumom Zapadákov sa Archívny Chlapec opäť vrátil k akustickej gitare.

Skupina Nevermore & Kosmonaut vznikla na podnet pesničkára a autora Michala Šimíčka, ktorý vystupuje pod pseudonymom Kosmonaut. Kapelu tvorí basgitarista Štěpán Axman, multiinštrumentalista Aleš Vosáhlo a gitarista Pavel Karas. Kosmonaut je dlhoročným členom "Textové dílny u Slávka Janouška". Texty píše v češtine a hudobná zložka pesničiek je tiež jeho autorskou záležitosťou. Žánrovo má skupina najbližšie k akustickému rocku. Repertoár skupiny Nevermore & Kosmonaut je postavený na osobitej hudobnej a textovej poetike. Súčasná zostava skupiny intenzívne skúša a vystupuje v brnianskom klube Café Práh.

Vstup na koncert je voľný (v režime OTP).

archlapec ARCHCHLAPEC.jpg

1-nevermore_a_kosmonaut_foto_archiv_kapely.jpg

Foto/Zdroj: RD

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame