Golden Age Festival 2021

Golden Age Festival 2021

V sobotu 18. septembra 2021 sa vo Veľkom koncertom štúdiu Slovenského rozhlasu uskutoční 7. ročník medzinárodného festivalu autentického tradičného jazzu a swingu.

Dátum: 18.9.2021
Miesto konania: Slovenský rozhlas, Veľké koncertné štúdio, Bratislava
Začiatok koncertu: o 19:00 hod.

Tri fantastické koncerty v jeden večer! Autentická hot jazzová a swingová hudba 20. až 50. rokov minulého storočia v podaní troch špičkových kapiel!

GOLDEN AGE FESTIVAL
je jediný medzinárodný festival na Slovensku, ktorý sa zameriava na autentickú interpretáciu hudby z počiatkov vzniku jazzu, jeho tzv. zlatej éry. Tento rok sa môžu návštevníci festivalu tešiť na účinkujúcich z USA, Francúzska, Čiech a Slovenska. Po koncertoch nasleduje už tradičná improvizovaná jam session všetkých účinkujúcich, ktorá sa teší veľkej obľube poslucháčov, ale aj samotných hudobníkov.

Riaditeľ festivalu Ladislav Fančovič, klavírny virtuóz medzinárodným renomé a saxofonista o siedmom ročníku festivalu povedal: „Získať na festival tak vyťažené a populárne teleso akým je HOT SUGAR BAND z Francúzska, je pre organizátora veľkým zadosťučinením. A ešte väčšia radosť nastáva, keď sa dozviete, že s nimi môže pricestovať aj fantastická speváčka a tanečnica Nicolle Rochelle pochádzajúca z USA. Keď ich počúvate a zavriete oči, naozaj sa v duchu prenesiete doprostred deja v nabitom harlemskom Cotton Clube. A ako to neraz býva, všetko zlé je na niečo dobré. Práve tento rok máme konečne do Bratislavy možnosť priniesť legendárny Originální Pražský Synkopický Orchestr. Nesmierne sa tešíme, že k nám prinesú čistokrvný najstarší jazz z dvadsiatych rokov. OPSO hrá vo vynovenej zostave, nad ktorou drží mentorskú ruku jeho zakladateľ, Pavel Klikar. Trojicu účinkujúcich už tradične uzavrie hostiteľský orchester Fats Jazz Band, ktorý tento rok oslavuje 10. výročie od založenia. Nástroje všetkých troch účinkujúcich sú na naše nesmierne potešenie originálne kúsky z 20. až 40. rokov, čo je dnes už naozaj veľká rarita."

Program:
19:00 FATS JAZZ BAND (SK) - video
20:15 ORIGINÁLNÍ PRAŽSKÝ SYNKOPICKÝ ORCHESTR (CZ) video
21:30 HOT SUGAR BAND feat. NICOLLE ROCHELLE (FR, USA) video

Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal. V predaji je iba 50% kapacita sály s dodržaním všetkých potrebných opatrení. Viac info

Podujatie z verejných zdrojov podporili: Fond na podporu umenia a Bratislavský samosprávny kraj.

Foto: Hot Sugar Band

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame