Priamy prenos z udeľovania cien Esprit Jazz Awards

Priamy prenos z udeľovania cien Esprit Jazz Awards

Slávnostný večer s vyhlásením výsledkov a odovzdaním ocenení Esprit sa uskutoční 14. septembra 2021. Priamy prenos zo slávnostného večera bude vysielaný v Rádiu Devín od 20.00h.

Hlavné ocenenie, Cenu odbornej poroty Esprit, vyberie medzinárodná porota zložená z popredných hudobných žurnalistov, kritikov a promotérov v oblasti jazzu. Záštitu nad siedmym ročníkom ankety Esprit a čestné členstvo v porote prevzal americký bubeník, perkusionista a pedagóg Rudy Royston. Svetoznámy hudobník má na konte nahrávanie a koncertovanie s menami svetového jazzu ako sú Bill Frisel, Greg Osby, Don Byron, Dave Douglas a mnohí ďalší.

Počas večera zažijú diváci Divadla P. O. Hviezdoslava široký záber jazzového žánru vďaka koncertu troch z nominovaných zoskupení:

Young Slovak Jazz Generation
(Andrej Farkaš, Ernest Vizvary, Ján Rigó)
Pavol Bodnár
Lukáš Oravec Orchestra

Grafiku pre Cenu verejnosti a sošku v tvare kontrabasu pre Cenu odbornej poroty vytvoril významný slovenský akademický sochár Juraj Čutek.

Slávnostná ceremónia Esprit je registrovanou udalosťou participujúcou na oslavách International Jazz Day (UNESCO), ktorá oslavuje slobodu a kreativitu formou jazzových podujatí konaných v jeden deň po celom svete. Pre priaznivcov jazzu predstavuje ocenenie ESPRIT jedinečnú šancu získať prehľad o tom najlepšom, čo za posledný rok vzniklo a vyjadriť svojim hlasovaním podporu a uznanie interpretom tohto žánru na Slovensku. Viac info.

Foto/Zdroj: Esprit Jazz FB

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame