City Sounds festival v Slovenskom rozhlase

City Sounds festival v Slovenskom rozhlase

: Dvojdňový City Sounds festival prinesie do Veľkého koncertného štúdia SRo špičkových slovenských hudobníkov. V piatok a v sobotu 10. a 11. septembra 2021.

City Sounds festival, to budú tento rok po prvý raz nielen samostatné koncerty, ale 10. a 11. septembra organizátori pripravili dva dni plné skvelej hudby a netradičných hudobných spoluprác. Počas dvoch dní si fanúšikovia budú môcť v Slovenskom rozhlase, kde sa festival koná, užiť 12 koncertov slovenských aj zahraničných hudobníkov. Lákadlom sú koncerty mladých talentov ako Sisa Fehér, Ľubomír Gašpar Cimbal project či Jakub Šedivý s Kristínou Mihaľovou, ale aj vystúpenie slovenskej jazzovej stálice AMC Trio s Randym Breckerom či českého big bandu Cotatcha Orchestra s hosťujúcou Lenkou Dusilovou.

Festival City Sounds prináša slovenskému publiku už od roku 2012 koncerty najvyššej svetovej úrovne v oblasti jazzu a z neho vychádzajúcich hudobných žánrov ako soul, blues, funk, worldmusic, ale aj vystúpenia vážnej a súčasnej hudby, či vzájomnú fúziu týchto žánrov.  V roku 2021 organizátori prinášajú dvojdňový festival, kde na viacerých pódiách predstavia hudobnícku špičku v daných žánrov spolu s renomovanými slovenskými hudobníkmi, či predstavia vychádzajúce slovenské talenty s veľkou budúcnosťou. Bližšie informácie o festivale a vstupenky sú na www.citysounds.sk.

Dvojica Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý, známi aj ako Lash&Grey, na City Sounds festivale vystúpia v sobotu 11. septembra so sláčikovým orchestrom. Táto dvojica patrí medzi najvýraznejšie mladé osobnosti slovenskej hudobnej scény a na svojom konte má už viaceré významné hudobné ocenenia.V septembri plánujú vydanie nového albumu, ktorého skladby odznejú aj na City Sounds festivale, v špeciálnom obsadení s pražským sláčikovým triom S.V.A. Trio a kontrabasistom Robertom Balzarom. / Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý - I wish

Projekt Ľubozvuk, ktorý predstavuje ľudové piesne spracované netradičným spôsobom, tvoria Ľubomír Gašpar Cimbal project, speváčka Sisa Fehér a Spectrum Quartet. Toto spojenie výrazných umelcov a viacerých hudobných svetov je prísľubom jedinečného a neopakovateľného zážitku. Ľubozvuk je silne ovplyvnený jazzom, prvkami elektronickej hudby a v neposlednom rade klasickou hudbou, ktorú na koncerte zahrá jedno z najlepších sláčikových telies Spectrum Quartet pod vedením Jána Kružliaka. Projekt vychádza aj ako album, ktorý bude mať svoju premiéru a krst práve na City Sounds festivale.

Cotatcha Orchestra
, progresívny a najmä jedinečný profesionálny big band, ktorý založil trubkár Jiří Kotač s víziou hrať netuctovú a originálnu bigbandovú hudbu. Kapela sa mení, rastie a získava na popularite každým novým projektom. Ich aktuálny album Bigbandová elektronika, ktorý predstavia aj 10. septembra na City Sounds, je kombináciou vlastných skladieb s ambientnou elektronickou hudbou. Hosťom ich bratislavského koncertu bude geniálna speváčka a hudobníčka Lenka Dusilová. Cotatcha Orchestra feat. Lenka Dusilová

Prešovské AMC Trio na City Sounds festivale vystúpi v piatok 10. septembra s trubkárom, držiteľom Grammy, Randym Breckerom. Spolupráca tohto klavírneho tria s americkým hudobníkom a skladateľom začala už v roku 2011. Z pár dohodnutých koncertov sa stalo desaťročie strávené spolu európskych koncertných pódiách, spoločný album a v neposlednom rade viaceré hudobné ocenenia, ich skvelú zohratosť a hudobné kamarátstvo dodáva ich koncertom špeciálny rozmer.

Festival z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame